Ron Wassenaar

Ik ondersteun OR-leden graag bij het opbouwen van eigen expertise en vertrouwen ontwikkelen in eigen kracht.

OR-trainer & adviseur ondernemingsraad, medezeggenschap 
(SCOOR/RMZO-geregistreerde MZ-opleider)

"Meer dan vijftien jaar richt ik mij op het trainen en ondersteunen van ondernemingsraden. Na mijn werk in de gezondheidszorg, ben ik mijn trainingswerk begonnen vanuit mijn persoonlijke belangstelling voor en betrokkenheid bij goede arbeidsverhoudingen. In mijn studie Arbeids- en organisatiepsychologie richtte ik mij op het realiseren van betekenisvolle arbeid. Hoe kun je een organisatie zo inrichten dat je én de concurrentie aankan én het er tegelijkertijd prettig werken is. Een uitdaging voor de ondernemingsraad om dat laatste hoog op de agenda te houden.

Mijn trainingswerk is gericht om de mogelijkheden te benutten om het beleid van de organisatie te beïnvloeden. OR-leden kunnen vaak meer dan dat ze doen of denken dat ze kunnen. Ik werk graag met het model van de ‘kernkwaliteiten’ een model wat zich uitstekend leent voor het ondersteunen van teamsamenwerking, persoonlijke groei van OR-leden en samenwerkingsvraagstukken op een realistische manier waardoor resultaat gewaarborgd is!

Door mijn jarenlange ervaring ken ik alle belangrijke aspecten van het OR-werk. Wetgeving is wel de basis maar hoeft absoluut niet saai te zijn als er een vertaalslag inzit naar de praktijk. Overleggen is soms lastig maar met leuke oefeningen is het écht te leren zo kan je als OR een goede gesprekpartner worden van een bestuurder. Mijn trainingen zijn intensief en leerzaam waarbij de tijd voorbij vliegt!

In mijn vrije tijd zing ik en speel gitaar en geef ik leiding aan mijn zangtrio. Wij weten mensen vaak in hun hart te raken. Soms met wat ondersteuning en feedback van de kleine versterker."  

Ron is een all round Medezeggenschapstrainer en -adviseur en is daarnaast gespecialiseerd in:

Laatste artikelen van Ron

Kennis
Beter samenwerken door je OR (kern)kwaliteit in te zetten Verder lezen
Kennis
Duurzame Inzetbaarheid zet je niet zomaar op de OR-agenda! Verder lezen
Kennis
Het arbobeleid evalueren is wat een ondernemingsraad doet! Verder lezen