Veelgestelde vragen

Inschrijving

Hoe ver voor mijn pensioen kan ik het beste een Pensioen in Zicht cursus volgen?

De cursus Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar vóór je laatste werkdag. Onze ervaring leert dat je in deze periode ook voorbereidingen treft en met de veranderingen bezig bent. In de cursus behandelen wij waar je in deze periode op moet letten en geven wij je praktische tools voor de toekomst.

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Wat is beter, de cursus alleen of met mijn partner volgen?

Al onze Pensioen in Zicht cursussen zijn zowel voor (echt)paren als voor singles. Wel is de beleving bij het stoppen met werken voor beide groepen anders. Een stel ‘gaat samen met pensioen’. Vandaar dat er specifiek aandacht is voor het intensievere contact met elkaar en de manier waarop je de nieuwe levensfase samen gaat invullen. 

Tijdens de cursus houdt de trainer rekening met deze verschillende persoonlijke invalshoeken. Als je als single liever met andere singles de cursus volgt dan raden we je de cursusvariant voor singles aan. 

Bekijk de Pensioen in Zicht Singles cursus
Verder lezen
Toon minder

Ik ben helaas verhinderd. Hoe kan ik me afmelden of is er een mogelijkheid om op een andere datum aan te sluiten?

Voor afmeldingen of het verzetten naar een andere datum kan je een e-mail sturen naar academie@odyssee.nl (met vermelding van de reden van afwezigheid). Zorg er ook voor dat je werkgever op de hoogte is. Houd er rekening mee dat er kosten verbonden zijn aan het afmelden binnen 6 weken voor aanvang van de cursus. 

Wil je je afmelden of de cursus verzetten?
Verder lezen
Toon minder

Is een Pensioen in Zicht cursus ook interessant als je voor deeltijd met pensioen gaat?

Ook bij een deeltijdpensioen gaan er substantieel zaken veranderen. Denk aan minder naar het werk (minder beweging), meer thuis (patronen die thuis veranderen), meer vrije tijd (invulling). Juist daar bewust van worden, maakt de cursus zeker waardevol. 

Uit de praktijk blijkt dat bijna niemand volledig stopt met werken. Sommige blijven één dag actief i.v.m. krapte op de arbeidsmarkt of gaan als vrijwilliger aan de slag. Ze blijven actief op een andere manier. Je zal je zeker herkennen in de doelgroep en er inspiratie uit halen. 

Voordeel is ook dat tegen de tijd je helemaal stopt met werken, je al hebt ondervonden hoe het voelt om de vrijgevallen tijd naar eigen behoefte in te vullen.

Bekijk de cursuskalender
Verder lezen
Toon minder

Hoe gaat het verder na mijn aanmelding via de website?

Als je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een bevestiging. Jouw werkgever ontvangt ook een bevestiging op het aangegeven e-mailadres. Ongeveer 2 weken voor het daadwerkelijke begin van de cursus krijg je een uitnodiging met het programma per e-mail toegestuurd. 

 

Bekijk de cursuskalender
Verder lezen
Toon minder

Ik heb te maken met allergieën. Waar en hoe kan ik deze doorgeven?

Allergieën en persoonlijke wensen kun je vermelden in het opmerkingenveld op het inschrijfformulier. Ben je vergeten deze informatie door te geven, stuur dan een e-mail naar academie@odyssee.nl

Allergie of persoonlijke wensen doorgeven?
Verder lezen
Toon minder

De cursus

Welke onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod?

In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor je nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en Prestaties - afscheid nemen van werk
  • Gezondheid (van lichaam en geest) 
  • Sociale relaties - vrienden, familie en kennissen
  • Zingeving (Waarden en Inspiratie) - hobby's en andere bezigheden
  • Financiële situatie - pensioen, AOW, erfrecht en nalatenschap

 

Meer over de cursus onderwerpen
Verder lezen
Toon minder

Waarom worden de cursussen in groepsverband gegeven?

Door de Pensioen in Zicht cursussen in groepsverband te geven, kom je in contact met andere 'gelijkgestemden' die binnenkort met pensioen gaan en zich nagenoeg in dezelfde omstandigheden bevinden. Samen doen jullie informatie op, leren jullie praktische tools en leren jullie van elkaars ervaringen en situaties. 

Door samen de cursus te volgen, leer je van elkaar en deel je (levens)ervaringen waardoor je nog meer inzichten krijgt. Dit alles bevordert de onderlinge samenhang van de groep enorm en soms worden er dan ook 'vriendschappen voor het leven' gesloten.

Dit is wat je voorgangers van de cursus vinden
Verder lezen
Toon minder

Wat is de begintijd op de eerste dag en de eindtijd op de laatste dag?

Zowel de 3- als de 5-daagse Pensioen in Zicht cursus start in de middag om 14.00 uur. Wij adviseren om uiterlijk een kwartier voor de start van de cursus aanwezig te zijn. Je wordt welkom geheten met koffie of thee die voor je klaarstaat. Afhankelijk van de locatie is dit in de lounge of bij de cursuszaal. De 3-daagse cursus eindigt in de middag rond 16.00 uur en de 5-daagse cursus na de lunch.

Bekijk ook de verschillende cursuslocaties
Verder lezen
Toon minder

Is er een bepaalde voorbereiding voor de cursus nodig?

Er is geen specifieke voorbereiding nodig. Odyssee stuurt je alle informatie om deel te nemen aan de cursus.

Meer informatie over de cursus inhoud
Verder lezen
Toon minder

Financieel

Wat kost een Pensioen in Zicht cursus?

Alle informatie wat betreft de actuele prijs en inkoop vind je op onze inkoop informatie pagina (voor werkgevers).

Wil jij zelf als deelnemer weten wat de Pensioen in Zicht cursus kost? Bekijk dan de cursuskalender.  

Meer informatie over prijzen en inkoop (voor werkgevers)
Verder lezen
Toon minder

Wordt de cursus vergoed door mijn werkgever?

Een groot aantal organisaties vergoedt de Pensioen in Zicht cursus als afsluiting van de loopbaan voor zowel de medewerker als de partner (indien dit voor jou van toepassing is).

Je kunt bij jouw HR-afdeling navragen of je cursus vergoed wordt of je kunt dit opzoeken in de voor jouw geldende CAO.

Meer informatie voor werkgevers
Verder lezen
Toon minder

Locatie

Waar vind ik de routebeschrijving van de cursuslocatie?

De adressen van de cursuslocaties vind je hier. Voor de juiste route kun je gebruik maken van de ANWB-routeplanner: Plan je route | ANWB of de NS-reisplanner: Plan je reis | NS.

Bekijk de adressen van de cursuslocaties
Verder lezen
Toon minder

Is er een mogelijkheid om bij de cursuslocatie gebruik te maken van een laadpaal?

Voor vragen over laadpalen of andere specifieke locatie gebonden zaken, neem rechtstreeks contact op met de locatie. Zij kunnen je het beste informeren over de actuele situatie ter plekke.    

Bekijk de cursuslocaties
Verder lezen
Toon minder

Odyssee

Hebben jullie een brochure?

Wil je de informatie nog eens rustig nalezen? Download dan de brochure. 

Download de Pensioen in Zicht brochure
Verder lezen
Toon minder

Waarom zou ik voor Odyssee kiezen?

Sinds 1999 hebben wij al ruim 40.000 deelnemers voorbereid op hun pensioen. Odyssee Pensioen in Zicht is dan ook al jarenlang dé marktleider in het verzorgen van Pensioen in Zicht cursussen. 
Ons aanbod is divers, waardoor er altijd wel een cursus is die bij je past. We bieden een hoge doorgangsgarantie én we hebben een hoge klantwaardering!

Meer weten?
Verder lezen
Toon minder
Staat uw cursus of vraag er niet tussen?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!