Cursus inhoud

In de cursus worden onderwerpen uit de vijf levensgebieden behandeld. De theorie en het praktisch uitwisselen van gedachten en activiteiten wisselen elkaar af. Startpunt is de levenservaring en de toekomstverwachtingen. Onder begeleiding van een deskundige trainer worden alle onderwerpen besproken waar u tegen aan kunt lopen. Op een mooie locatie, op afstand van uw dagelijkse beslommeringen, bezint u zich op wat er komen gaat. U krijgt inzicht op de aanstaande veranderingen en praktische 'tools' voor uw nieuwe toekomst.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor uw nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en Prestaties
  • Gezondheid (van lichaam en geest)
  • Sociale relaties
  • Zingeving (Waarden en Inspiratie) 
  • Financiële situatie

De inhoudelijke onderwerpen van de Levensgebieden kunt u hier lezen

Welke cursus thema's zijn er?
Naast de Pensioen in Zicht basiscursus zijn er cursusvarianten waarbij een speciaal thema de rode draad vormt. De cursusonderwerpen worden dan gecombineerd met activiteiten die aanhaken bij het thema. Wilt u weten welke thema past bij u past? Klik dan hier!

Welke cursus locatie zijn er?
Tijdens uw cursus verblijft u op een mooie locatie in een accommodatie die u faciliteert bij een leerzame en ontspannen cursus. Hier logeert u ook tijdens de cursus. Bij het cursusprogramma wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de accommodatie en naaste omgeving bieden. Wilt u weten uit welke cursuslocaties u kunt kiezen? Klik dan hier!

Welke datums zijn beschikbaar?
Odyssee Pensioen in Zicht heeft de meeste keuze aan cursussen en de hoogste 'doorgangsgarantie'. Weet u al wanneer u een cursus wilt volgen? Klik dan hier!

Bereid u voor op een nieuwe toekomst.

Staat uw cursus of vraag er niet tussen?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!