Cursus inhoud

In de cursus worden onderwerpen uit de vijf levensgebieden behandeld. De theorie en het praktisch uitwisselen van gedachten en activiteiten wisselen elkaar af. Startpunt is de levenservaring en de toekomstverwachtingen.

Onder begeleiding van een deskundige trainer worden alle onderwerpen besproken waar u tegen aan kunt lopen. Op een mooie locatie, op afstand van uw dagelijkse beslommeringen, bezint u zich op wat er komen gaat.

U krijgt inzicht op de aanstaande veranderingen en praktische 'tools' voor uw nieuwe toekomst.

Welke cursusonderwerpen komen aan bod?

In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor uw nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en prestaties 
  • Sociaal netwerk
  • Gezondheid en vitaliteit
  • Materiële situatie
  • Waarden en inspiratie
Meer over de cursusonderwerpen
Verder lezen
Toon minder

Welke cursus thema's zijn er?

Naast de Pensioen in Zicht basiscursus zijn er cursusvarianten waarbij een speciaal thema de rode draad vormt. De cursusonderwerpen worden dan gecombineerd met activiteiten die aanhaken bij het thema. Wilt u weten welke thema past bij u past? 

Bekijk de verschillende thema's
Verder lezen
Toon minder

Welke cursus locatie zijn er?

Tijdens uw cursus verblijft u op een schitterende locatie in een accommodatie die u faciliteert bij een leerzame en ontspannen cursus. Hier logeert u ook tijdens de cursus.

Bij het cursusprogramma wordt gebruikgemaakt van de mogelijkheden die de accommodatie en naaste omgeving bieden. Daarom maakt Odyssee Pensioen in Zicht gebruik van locaties in bijna elke provincie van Nederland. Op die manier kunt u kiezen voor een locatie dicht bij huis, of juist in een voor u nog onbekende omgeving.

Wilt u weten uit welke cursuslocaties u kunt kiezen?

Bekijk de locaties
Verder lezen
Toon minder

Welke datums zijn beschikbaar?

Odyssee Pensioen in Zicht heeft de meeste keuze aan cursussen en de hoogste 'doorgangsgarantie'. Weet u al wanneer u een cursus wilt volgen? 

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder
Download het programma

Lees de informatie op je gemak nog eens door

Eerst advies inwinnen over de beste keuze voor uw situatie?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!