Pensioen in Zicht Coaching

Met een Odyssee 'Pensioen in Zicht Coaching' bereidt u zich optimaal voor op uw nieuwe toekomst en levensfase. In de persoonlijke coachgesprekken wordt dieper ingegaan op uw nieuwe levensfase. U heeft deze gesprekken 1 op 1 of samen met uw partner en onze Pensioen in Zicht coach.

Het doel is het vergroten van inzicht in de eigen situatie, het opdoen van informatie hierover en het leren van praktische tools. In een tempo dat bij u past en in een omgeving waar u zich prettig voelt, verkent u alle mogelijkheden.

Wat kunt u verwachten?

In een aantal gesprekken met u (en eventueel uw partner) bereidt u zich voor op uw pensionering. Er is nadrukkelijk ruimte voor de thema’s die voor u het belangrijkst zijn. Aan het begin van de coaching verkent u met de coach uw eigen doel met dit traject. De inhoud van de verdere gesprekken bepalen we daarna gezamenlijk. Ook de manier waarop we te werk gaan bespreken we in overleg.

Inhoud

Het uitgangspunt is dat u wilt onderzoeken hoe u uw verworven vrijheden en de mogelijkheden van deze nieuwe levensfase kunt benutten. Om die reden besteden we aandacht aan de veranderingen die u te wachten staan aan de hand van vijf levensgebieden:

  • Lichaam & Geest: gezondheid, energie, ontspanning, inspanning, sport, voeding, balans
  • Sociale Relaties: (eventuele) partner, familie, vrienden, vereniging, kennissen, buren
  • Materiële Situatie: inkomen, pensioen, huisvesting, nalatenschap, woonomgeving
  • Arbeid & Prestatie: beroep, werksituatie, klussen, huishoudelijk werk, vrijwilligerswerk, hobby's
  • Waarden & Inspiratie: zingeving, levensbeschouwing, politieke voorkeur, culturele waarden

U kunt op deze manieren Pensioen in Zicht Coaching volgen:

Pensioen in Zicht Coaching – basis (met of zonder partner):

U heeft een intakegesprek en vervolgens vier coachgesprekken van steeds ongeveer anderhalf uur. De gesprekken zijn op een van de locaties van Odyssee of op een locatie naar keuze. Ook online coaching  Zo mogelijk vinden de gesprekken plaats in een periode van vier à vijf weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit.

Pensioen in Zicht Coaching – in twee dagen op locatie (met partner):

In deze variant duurt Pensioen in Zicht Coaching twee aaneengesloten dagen. U verblijft op een van onze cursuslocaties. Overnachting en maaltijden worden verzorgd. Op deze dagen heeft u een aantal gesprekken met uw coach. Tussendoor voert u korte opdrachten uit en is er ruimte voor ontspanning.

Doordat u een aantal dagen afstand kunt nemen van de dagelijkse beslommeringen hebt u de tijd om te bezinnen op wat komen gaat.

Pensioen in Zicht Coaching– online (met of zonder partner):

U volgt het hele programma online. U heeft een intakegesprek en vervolgens vijf coachgesprekken van steeds ongeveer een uur. Zo mogelijk vinden de gesprekken plaats in een periode van vijf à zes weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voert u opdrachten uit.

Bezig zijn met Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar voor je laatste werkdag. Ervaring leert dat u in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. Met onze gesprekken helpen wij u hierbij graag op weg. Na afloop bent u goed voorbereid op de aanstaande veranderingen en kent u de mogelijkheden van uw nieuwe toekomst.

Investering

Tarieven per coaching traject, voor 2021 (en 2022)
Pensioen in Zicht Coaching – basis (met of zonder partner)       € 1.285 *    (2022: € 1.310 *)
Pensioen in Zicht Coaching – in twee dagen (met partner)          € 1.670       (2022: € 1.700)
Pensioen in Zicht Coaching – online (met of zonder partner)     € 1.075       (2022: € 1.099)

Al onze prijzen zijn exclusief btw.

Inclusief:

  • schriftelijk en digitaal materiaal
  • coaching ruimte
  • koffie, thee, water tijdens de gesprekken
  • voor Pensioen in Zicht Coaching – in twee dagen: verblijf voor twee personen op een van onze cursuslocaties: 2 x lunch, 1 x diner, 1 x overnachting (tweepersoons kamer), 1 x ontbijt
  • voor Pensioen in Zicht Coaching – online: alleen het digitale materiaal

* Tarief op basis van gebruik locatie Odyssee. Bij gebruik van een andere locatie zijn de kosten hiervan voor rekening van de opdrachtgever.‚Äč