Pensioen in Zicht Coaching

Met een Odyssee 'Pensioen in Zicht Coaching' bereid jij je optimaal voor op een nieuwe levensfase. In de persoonlijke coachgesprekken wordt dieper ingegaan op de nieuwe situatie. Je hebt deze gesprekken 1-op-1 of samen met je partner en onze Pensioen in Zicht coach.

Het doel is het vergroten van inzicht in de eigen situatie, het opdoen van informatie hierover en het leren van praktische tools. In een tempo dat bij je past en in een omgeving waar jij je prettig voelt, verken je alle mogelijkheden.

Wat kun je verwachten?

In een aantal gesprekken met de Pensioen in Zicht coach (en eventueel je partner) bereid jij voor op je pensionering. Er is nadrukkelijk ruimte voor de thema’s die voor jou het belangrijkst zijn.

Aan het begin van de coaching verken je met de coach jouw eigen doel met dit traject. De inhoud van de verdere gesprekken bepalen we daarna gezamenlijk. Ook de manier waarop we te werk gaan bespreken we in overleg.

Inhoud

Het uitgangspunt is dat je wilt onderzoeken hoe jij jouw verworven vrijheden en de mogelijkheden van deze nieuwe levensfase kunt benutten. Om die reden besteden we aandacht aan de veranderingen die je te wachten staan aan de hand van vijf levensgebieden:

 • Lichaam & Geest: gezondheid, energie, ontspanning, inspanning, sport, voeding, balans
 • Sociale Relaties: (eventuele) partner, familie, vrienden, vereniging, kennissen, buren
 • Materiële Situatie: inkomen, pensioen, huisvesting, nalatenschap, woonomgeving
 • Arbeid & Prestatie: beroep, werksituatie, klussen, huishoudelijk werk, vrijwilligerswerk, hobby's
 • Waarden & Inspiratie: zingeving, levensbeschouwing, politieke voorkeur, culturele waarden

Je kunt op deze manieren Pensioen in Zicht Coaching volgen:

Pensioen in Zicht Coaching – basis (met of zonder partner):

Je hebt een intakegesprek en vervolgens vier coachgesprekken van steeds ongeveer anderhalf uur. De gesprekken zijn op een van de locaties van Odyssee of op een locatie naar keuze. Ook online coaching is mogelijk.  De gesprekken vinden plaats in een periode van vier à vijf weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit.

Pensioen in Zicht Coaching – in twee dagen op locatie (met partner):

In deze variant duurt Pensioen in Zicht Coaching twee aaneengesloten dagen. Je verblijft op een van onze cursuslocaties. Overnachting en maaltijden worden verzorgd. Op deze dagen heb je een aantal gesprekken met jouw coach. Tussendoor voer je korte opdrachten uit en is er ruimte voor ontspanning.

Doordat je een aantal dagen afstand kunt nemen van de dagelijkse beslommeringen heb je de tijd om te bezinnen op wat komen gaat.

Pensioen in Zicht Coaching– online (met of zonder partner):

Je volgt het hele programma online. Je hebt een intakegesprek en vervolgens vijf coachgesprekken van steeds ongeveer een uur. Zo mogelijk vinden de gesprekken plaats in een periode van vijf à zes weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit.

Bezig zijn met Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar voor je laatste werkdag. Ervaring leert dat je in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. Met onze gesprekken helpen we je hierbij graag op weg. Na afloop ben je goed voorbereid op de aanstaande veranderingen en ken je de mogelijkheden van jouw nieuwe toekomst.

Investering

Tarieven per coaching traject, voor 2024
Pensioen in Zicht Coaching – basis (met of zonder partner)     € 1.399,- 
Pensioen in Zicht Coaching – in twee dagen (met partner)       € 1.850,-     
Pensioen in Zicht Coaching – online (met of zonder partner)     € 1.225,-       

Al onze prijzen zijn exclusief btw.

Inclusief:

 • schriftelijk en digitaal materiaal
 • coaching ruimte op Landgoed Zonheuvel of een andere locatie in overleg
 • koffie, thee, water tijdens de gesprekken
 • voor Pensioen in Zicht Coaching twee daagse
  • verblijf voor twee personen op Landgoed Zonheuvel te Doorn inclusief: 2 x lunch, 1 x diner, 1 x overnachting (tweepersoons kamer), 1 x ontbijt
 • voor Pensioen in Zicht Coaching – online ontvang je digitaal materiaal en naslag.

* Alle tarieven zijn inclusief verblijf op Landgoed Zonheuvel.