Voor Werkgevers

‘Leren pensioneren’, is dat echt nodig?

Het antwoord is een volmondig ‘ja’ omdat het leven na een pensionering compleet anders wordt.

Met een Odyssee Pensioen in Zicht-cursus wordt dieper ingegaan op de nieuwe situatie en wordt de werknemer hier optimaal op voorbereid.

Cursus inhoud

In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor het leven na het pensioen. Onder begeleiding van een deskundige trainer wordt dieper ingegaan op veranderingen in vijf levensgebieden.

Meer informatie...

Waarom Odyssee?

Als marktleider bieden wij het hoogst aantal cursussen aan met veel diverse varianten op verschillende locaties in het land. Hierdoor hebben wij ook de hoogste ‘doorgangsgarantie’ en zijn wij de aanbieder met de scherpste prijs in de markt!

Meer informatie...

Investering

Als werkgever kunt u onderzoeken of het Individueel Loopbaan Budget (LBB) of Persoonlijk opleidingsbudget (POB) gebruikt kan worden om de cursus te bekostigen. Hoe dan ook, als marktleider bieden wij u de scherpste prijs in de markt!

Meer informatie...

Deze cursus heeft ook meerwaarde voor de werkgever in de vorm van:

 1. Goed werkgeverschap, volwaardig personeelsbeleid 
  Een medewerker voorbereiden op een leven na het pensioen, door middel van een Pensioen in Zicht cursus, is onderdeel van goed personeelsbeleid. Als werkgever borgt u met deze cursus, dat uw werknemer met een positieve insteek én volledig voorbereid zijn of haar loopbaan op een goede wijze afrond.
   
 2. Werven nieuwe (jongere) medewerkers 
  Als werkgever geeft u met het faciliteren van deze cursus een signaal af naar ál uw medewerkers, dat u oog heeft voor uw werknemers, hun hele loopbaan door. De goodwill die u dit oplevert, zal u positief helpen bij het werven van nieuwe (jongere) medewerkers.
   
 3. 'Ambassadeurs voor het leven’ 
  Uit ervaring is gebleken dat medewerkers, die een Pensioen in Zicht-cursus hebben gevolgd ‘ambassadeurs voor het leven’ van u worden. Dat is niet alleen gunstig bij het werven van nieuwe medewerkers, maar ook als u onverhoopt een beroep wilt (of moet) doen op gepensioneerde, ex-medewerkers. Vaak zijn voormalige cursisten bereid dit zelfs op vrijwillige basis te doen!
   
 4. Borging opgebouwde know-how  
  Daarnaast borgt u, door middel van een goed begeleid afscheid, dat de medewerker de jarenlange kennis en opgedane ervaringen goed zal overdragen. U benut de opgebouwde know-how van uw medewerker. En daar kunt u de komende jaren uw voordeel mee doen. 
   
 5. Oprechte waardering 
  Verder is een Pensioen in Zicht-cursus een mooi, inhoudelijk afscheidscadeau waar u aan de komende gepensioneerde uw waardering mee tot uitdrukking mee brengt. Deze waardering toont u niet alleen aan de medewerker, maar ook aan zijn of haar netwerk én al uw andere medewerkers. Het respect wat u hiermee 'verdient' maakt de investering al zinvol.  

Deze informatie liever offline nog eens doornemen?

Alle informatie nog eens rustig doornemen? Download dan de Pensioen in Zicht werkgevers brochure. 

Download de brochure
Verder lezen
Toon minder
Hoe kunnen wij u verder helpen?

Heeft een vraag, wilt u een medewerker aanmelden, of heeft u meerdere medewerkers, die in aanmerking komen voor een Pensioen in Zicht-cursus? Vult u dan uw gegevens hieronder in en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op om te kijken hoe wij u kunnen helpen of dat er een aanbod op maat voor u mogelijk is.