Voor Werkgevers

- een Pensioen in Zicht cursus heeft méérwaarde voor de werkgever -

‘Leren pensioneren’, is dat echt nodig? Het antwoord is een volmondig ‘ja’ omdat het leven na een pensionering compleet anders wordt. Met een Odyssee Pensioen in Zicht cursus wordt dieper ingegaan op deze nieuwe situatie en wordt de werknemer optimaal voorbereid op deze nieuwe toekomst. Daarnaast heeft de cursus ook meerwaarde voor de werkgever in de vorm van:

 1. Goed werkgeverschap, volwaardig personeelsbeleid 
  Een medewerker voorbereiden op een leven na het pensioen, door middel van een Pensioen in Zicht cursus, is onderdeel van goed personeelsbeleid. Als werkgever borgt u met deze cursus dat uw werknemer met een positieve insteek en voorbereid zijn of haar loopbaan afrond.
   
 2. Werven nieuwe (jongere) medewerkers 
  Als werkgever geeft u met het faciliteren van deze cursus een signaal af naar ál uw medewerkers dat u oog heeft voor uw werknemers, hun hele loopbaan door. De goodwill die dit u oplevert, zal u positief helpen bij het werven van nieuwe (jongere) medewerkers.
   
 3. 'Ambassadeurs voor het leven’ 
  Uit ervaring is gebleken dat medewerkers die een Pensioen in Zicht-cursus hebben gevolgd ‘ambassadeurs voor het leven’ van u worden. Dat is niet alleen gunstig bij het werven van nieuwe medewerkers maar ook als u onverhoopt een beroep wilt (of moet) doen op gepensioneerde, ex-medewerkers. Vaak zijn voormalige cursisten bereid dit zelfs op vrijwillige basis te doen!
   
 4. Borging opgebouwde know-how  
  Daarnaast borgt u, door middel van een goed begeleid afscheid, dat de medewerker de jarenlange kennis en opgedane ervaringen goed zal overdragen. U benut de opgebouwde know-how van uw medewerker waar u de komende jaren uw voordeel mee kunt doen. 
   
 5. Oprechte waardering 
  Verder is een Pensioen in Zicht-cursus een mooi, inhoudelijk afscheidscadeau waar u aan de komende gepensioneerde uw waardering tot uitdrukking mee brengt. Deze waardering toont u niet alleen aan de medewerker maar ook aan zijn of haar netwerk én al uw andere medewerkers. Het respect wat u hiermee 'verdient' maakt de investering al zinvol.  

Als u meer wilt weten, klik dan hier

Investering 
Als werkgever kunt u onderzoeken of het Individueel Loopbaan Budget (LBB) of Persoonlijk opleidingsbudget (POB) gebruikt kan worden om de Pensioen in Zicht-cursus te bekostigen. Hoe dan ook, als marktleider bieden wij u de scherpste prijs in de markt!
Een actueel overzicht hiervan vindt u hier.
Wilt u een Penzioen in Zicht-cursus uitkiezen? Maak dan hier uw keuze uit ons actuele aanbod.

Heeft u meerdere medewerkers die in aanmerking komen voor een Pensioen in Zicht-cursus? Laat dit dan via onderstaand contactformulier aan ons weten, zodat wij kunnen kijken of een aanbod op maat voor u kan worden gemaakt.

Aanbod op maat

Heeft u meerdere medewerkers die in aanmerking komen voor een Pensioen in Zicht-cursus? Vult u dan uw gegevens hieronder in en wij nemen dan snel en vrijblijvend contact met u op om te kijken of een aanbod op maat voor u mogelijk is.