Cursus thema's

In elke cursus vormt een speciaal thema een rode draad. De cursusonderwerpen worden gecombineerd met activiteiten die aanhaken bij het thema. De thema's waar uit je kunt kiezen zijn:

Pensioen in Zicht basiscursus

De Pensioen in Zicht Regulier is dé basiscursus. Het doel van deze cursus is het vergroten van het inzicht in je eigen situatie en jouw behoeften en wensen daarbij. Daarbij hoort een terugblik op de betekenis van je betaalde werk, van jezelf en eventueel je partner. Aan de orde komt hoe je afstand kunt nemen van de organisatie waar je een (lange) tijd hebt gewerkt.

In de cursus verken je nieuwe mogelijkheden voor de komende levensfase. Mogelijk wil je gaan genieten van de verworven vrijheden en van de mogelijkheden die je gaat krijgen. Je kunt in de cursus op zoek gaan naar een taak of rol die je op je wilt nemen en waar je jouw ervaring kunt inzetten, in een tempo dat je past.
Zoek je 'gewoon' een goede Pensioen in Zicht cursus?

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Wandelend naar een nieuwe toekomst

In de Pensioen in Zicht cursus waar Wandelen centraal staat, leg je zo’n 10 tot 15 kilometer per dag af. De nabijheid van de natuur wordt in de cursus actief benut. De Pensioen in Zicht onderwerpen worden door buitenactiviteiten tastbaar gemaakt en worden hierdoor extra kracht bijgezet.

De wisselende landschappen en weersomstandigheden bieden een mooie symboliek voor de veranderingen in je eigen leven. Met een gemiddelde conditie kun je de opzet van deze cursus prima volgen en genieten van de verschillende wandelroutes. Voor deze cursus is het handig en noodzakelijk dat je stevige (wandel)schoenen en regenbestendige kleding meeneemt. 


Ben je een 'buitenmens'? Dan past deze cursus bij je

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Pensioen in Zicht cursus voor fijnproevers

Tijdens de cursus Pensioen in Zicht voor Fijnproevers maakt een kookworkshop onderdeel uit van de cursus en is er aandacht voor gezonde voeding. In een inspirerende omgeving worden je handige (basis)technieken aangereikt die je kunt toepassen bij allerlei recepten.

Je hoeft geen uitgebreide kookervaring te hebben. Uiteraard proef je en evalueer je de gerechten van jezelf en de andere deelnemers waarbij de kok je voorziet van de nodige tips. Zo combineer je de aandacht voor het maken van gezonde, aantrekkelijke gerechten met de aandacht voor je nieuwe toekomst.

Past deze kookcursus bij je?

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Fietsend een nieuwe toekomst tegemoet

In deze Pensioen in Zicht variant fiets je elke dag zo’n 25 tot 35 km in wisselende landschappen en weersomstandigheden. De tochten die gevolgd worden, waarbij je zowel de natuur als jezelf (her)ontdekt, worden afgewisseld met groepsgesprekken. Hieruit ontstaan weer opdrachten en gespreksonderwerpen voor tijdens het fietsen.

Met een gemiddelde conditie kun je deze opzet prima volgen en genieten van de verschillende fietsroutes tijdens de cursus. Het is hiervoor wel handig en noodzakelijk dat je wind- en regenbestendige kleding meeneemt. De fietsen worden door Odyssee Pensioen in Zicht verzorgd. Als je wilt dan kun je ook je eigen fiets(en) meenemen.  
Fiets je graag? 

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Met pensioen als single

De Pensioen in Zicht cursus voor singles is voor mensen die alleen leven en het op prijs stellen om als voorbereiding op het pensioen andere singles te ontmoeten en met hen van gedachten te wisselen over dezelfde situatie waar in zij zich bevinden. Dit kan tot veel herkenning leiden en de cursus een verdere bijzondere diepgang geven.

Iemand die single is krijgt bij het stoppen met werken met verschillende veranderingen en uitdagingen te maken die soms vrij ingrijpend kunnen zijn. Met pensioen gaan heeft voor een single een andere impact dan voor een stel. Sociale contacten die met het werk samenhangen vallen weg en ook de dagelijkse structuur die het werk opdringt valt weg. In deze cursus verken je hoe je als single een andere vorm en inhoud kunt geven aan je nieuwe levensfase.

Past deze cursus bij je?

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Pensioen in Zicht Compact

Sta je op het punt om met pensioen te gaan en wil je in korte tijd essentiële kennis opdoen? Dan is onze tweedaagse training 'Pensioen in Zicht Compact' precies wat je zoekt. We begrijpen dat jouw tijd kostbaar is, daarom hebben we een krachtige, gecomprimeerde versie van onze reguliere driedaagse training ontwikkeld, zodat je efficiënt de nodige inzichten kunt verwerven.

In twee dagen krijg je een gestroomlijnde versie van onze uitgebreide pensioentraining. We richten ons op de essentiële onderwerpen en bieden praktische kennis over afscheid nemen van werk die direct toepasbaar is. Gerichte focus op wat er echt toe doet zoals sociale relaties, zingeving en vitaliteit.

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Coaching

Liever individueel of samen met uw partner voorbereiden? Maak dan gebruik van de 1-op-1 Pensioen in Zicht coaching. 

In de persoonlijke coachgesprekken wordt dieper ingegaan op uw nieuwe levensfase. U heeft deze gesprekken 1-op-1 of samen met uw partner en onze Pensioen in Zicht coach.

Het doel is het vergroten van inzicht in de eigen situatie, het opdoen van informatie hierover en het leren van praktische tools. In een tempo dat bij u past en in een omgeving waar u zich prettig voelt, verkent u alle mogelijkheden.

Meer informatie
Verder lezen
Toon minder
Download de brochure

Lees de informatie op je gemak nog eens door

Wilt u iets anders weten?

Wij beantwoorden uw vraag of vragen graag. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op.