Daarom Pensioen in Zicht cursus

Met een Odyssee Pensioen in Zicht cursus bereidt u zich optimaal voor op uw nieuwe toekomst en uw levensfase. De Pensioen in Zicht cursus is voor medewerkers, en hun eventuele partners, die binnenkort stoppen of net gestopt zijn met werken. Door de cursus wordt u min of meer gedwongen om even stil te staan bij het feit, dat het werkend leven binnenkort ophoudt.

Komende levensfase
In de cursus wordt dieper in gegaan op uw nieuwe situatie. Wij kijken samen met u naar een mix van onderwerpen die van belang zijn. Wij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen: 

  • Wat betekent het in mijn situatie dat ik stop met werken?
  • Hoe neem ik op een goede manier afscheid van mijn werk?
  • Welke veranderingen staan mij (en mijn partner) te wachten? 
  • Hoe ga ik om met de extra vrije tijd die ik krijg?
  • Wat vind ik nu écht leuk om te doen en wat inspireert mij?

Doel is het vergroten van inzicht in uw eigen situatie. Met andere 'gelijkgestemden' die binnenkort met pensioen gaan en zich nagenoeg in dezelfde omstandigheden bevinden, doet u informatie op hierover en leert u praktische tools. In een tempo dat bij u past, in een omgeving waar u zich prettig voelt, gecombineerd met een thema dat u aanspreekt, verkent u in de Odyssee Pensioen in Zicht cursus alle nieuwe mogelijkheden.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor uw nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en Prestaties
  • Gezondheid (van lichaam en geest)
  • Sociale relaties
  • Zingeving (Waarden en Inspiratie) 
  • Financiële situatie

De inhoudelijke onderwerpen van de Levensgebieden kunt u hier lezen

Welke cursus thema's zijn er?
Naast de Pensioen in Zicht basiscursus zijn er cursusvarianten waarbij een speciaal thema de rode draad vormt. De cursusonderwerpen worden dan gecombineerd met activiteiten die aanhaken bij het thema. Wilt u weten welke thema past bij u past? Klik dan hier!

Welke cursus locatie zijn er?
Tijdens uw cursus verblijft u op een mooie locatie in een accommodatie die u inspireert en faciliteert bij een leerzame en ontspannen cursus. Hier logeert u ook tijdens de cursus. Bij het cursusprogramma wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de accommodatie en naaste omgeving bieden. Wilt u weten uit welke cursuslocaties u kunt kiezen? Klik dan hier!

Welke datums zijn beschikbaar?
Odyssee Pensioen in Zicht heeft de meeste keuze aan cursussen en de hoogste 'doorgangsgarantie'. Weet u al wanneer u een cursus wilt volgen? Klik dan hier!

Selecteer hier de cursus die bij u past!

Bereid u voor op een nieuwe toekomst.

Staat uw cursus of vraag er niet tussen?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!