DSM veel gestelde vragen

                                           (u bevindt zich in een speciale DSM-omgeving op onze site)

Waarom zou ik meedoen aan de Pensioen in Zicht cursus, Voorbereiding op Pensioen?
De DSM-VOP dagen zijn een momentopname om een pas op de plaats te maken en bewust na te denken over wat u nu en straks wilt, alleen of samen met uw partner. En dit gebeurt in een ongedwongen, gemoedelijke sfeer met mensen in dezelfde levensfase. Dit kan u nieuwe inzichten, en tevens herkenning en bevestiging opleveren.

Wat is de beste cursusperiode? 
De DSM-VOP cursus heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar vóór uw laatste werkdag. Onze ervaring leert dat men in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. In de cursus behandelen wij waar u in deze periode op moet letten en geven wij u praktische tools.

Moet ik met partner of alleen? 
U kunt de Pensioen in Zicht cursus, Voorbereiding op Pensioen alleen volgen. Als alleenstaande en als u een partner heeft. De beleving bij het stoppen met werken is wel voor beide groepen anders. Een stel ‘gaat samen met pensioen’. Vandaar dat er specifiek aandacht is voor het intensievere contact met elkaar en de wijze waar op u de nieuwe levensfase samen gaat invullen.

Waar en hoe?
De DSM-VOP cursus duurt drie opeenvolgende dagen en wordt gehouden in kasteel Doenrade in Doenrade, Zuid-Limburg. De cursus start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. Tussen de middag is er, na de verzorgde lunch, tijd genoeg om de benen te strekken. Elke dag staat vanaf 9.00 uur de koffie/thee voor u klaar. En tijdens de onderdelen zijn er pauzes.
 
Kan ik blijven overnachten, als ik verder weg woon?
Mocht u te ver weg wonen om de dagelijkse rit naar Doenrade te maken, dan is er de mogelijkheid om te overnachten. De standaard DSM-VOP cursus is zonder overnachting. Als u dit wel wilt, kunt u deze rechtstreeks boeken, op eigen kosten bij Kasteel Doenrade. Ook kunt u uw situatie met uw manager en/of HR-contact overleggen.

Klik hier om terug te keren naar de DSM pagina (bij Odyssee Pensioen in Zicht, Voorbereiding op Pensioen).

Bekijk hier de beschikbare DSM-VOP cursusdatums met exclusieve kortingsprijs!

Heeft u als DSM-medewerker een specifieke vraag aan ons?

Odyssee Pensioen in Zicht helptĀ u graag verder. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!