Masterclass Wet Toekomst Pensioenen

Masterclass Wet Toekomst Pensioenen

Masterclass Wet Toekomst Pensioenen - voor HR-professionals en OR

Wil je in één middag alle basisinformatie aangereikt krijgen over de nieuwe Wet Toekomst Pensioenen (WTP)? En de ins en outs weten om goed voorbereid het gesprek in de organisatie te voeren over de gevolgen van de WTP?

Kom dan naar de Masterclass op 30 mei 2024 en krijg deskundige en toegankelijke uitleg over de nieuwe WTP en een eerste inschatting over wat er in jouw bedrijf moet gebeuren. Vervolgens krijg je praktische handvatten om dat goed en zorgvuldig aan te kunnen pakken. Ook kijken we naar de flexibiliteit die de wet voor het pensioen biedt en welke mogelijkheden er zijn voor de individuele medewerkers. En hoe zorg je, als HR/OR, ervoor dat medewerkers goed geïnformeerd zijn?

Wie werken er mee?

SBI Formaat Geertrude van AmerongenDrs. Geertrude van Amerongen, organisatieadviseur en pensioenspecialist bij SBI Formaat. Zij begeleidt ondernemingsraden bij de overgang naar nieuwe pensioenregelingen. Ze heeft veel kennis en ervaring met verschillende regelingen in diverse sectoren. Zij staat bekend om haar heldere en toegankelijke uitleg van complexe zaken; iets wat bij deze veranderingen mooi meegenomen is.

SBI Formaat Femke SteendamFemke Steendam, MA, directeur Odyssee en adviseur op het gebied van leren, vitaliteit en ontwikkeling in organisaties. Odyssee is expert op het gebied van de oudere medewerker en pensioen in zicht.

 

Programma van de Masterclass Wet Toekomst Pensioenen

In één middag (13.30 uur – 16.30 uur) krijg je alle basisinformatie aangereikt om goed voorbereid het gesprek in de organisatie over de WTP te voeren. Kort, bondig, praktisch en duidelijk. De volgende onderwerpen komen aan de orde:

Wet Toekomst Pensioenen

  • Pensioenstelsel in Nederland;
  • Aanleiding en veranderingen Wet Toekomst Pensioenen.

Gevolgen voor medewerkers: meer of minder flexibiliteit in pensioen

  • Pensioen geregeld of zelf aankopen;
  • Financiële keuzes;
  • Eerder/later met pensioen: wat is er mogelijk?;
  • Ondersteuning door de organisatie.

Voorbereiding voor HR en OR

  • Checklist: is onze pensioenregeling toekomstproof?;
  • Transitieplan en tijdlijn;
  • Checklist communicatie personeel: hoe en wat te communiceren;
  • Veelgestelde vragen van medewerkers;
  • Uitwisseling ervaringen/speeddaten met specialisten.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor HR -medewerkers die snel op de hoogte willen zijn van wat er nog moet gebeuren én voor OR-leden die op de hoogte willen zijn van de veranderingen die gaan komen door de Wet Toekomst Pensioenen.

Deelnemersbijdrage & aanmelden

De kosten voor deze actuele en praktische Masterclass (13.30 – 16.30 uur) op Landgoed Zonheuvel bedragen € 225,- per persoon, incl. accommodatiekosten en excl. BTW.

10% korting
Schrijf je nu in voor de Masterclass op 30 mei 2024 en ontvang 10% korting!
Vul de kortingscode mei last minute actie in op het inschrijfformulier en de 10% korting wordt direct verwerkt (zie onderaan het inschrijfformulier; net boven de algemene voorwaarden).

Meld je nu aan!