Voor Werkgevers

Odyssee Vitaliteit heeft ruime kennis en ervaring met het trainen van medewerkers tijdens hun werk en hen zich bewust te laten worden van wat zij willen en kunnen veranderen in hun werk. Wij helpen werkgevers om medewerker (weer) gemotiveerd en productief te laten werken.

Veranderingen 
Medewerkers blijven gemotiveerd in een gezonde en vitale werkomgeving. Bij organisaties die zich in veranderend vaarwater bevinden of bevonden, kan de werkmotivatie soms minder worden. Voor oudere werknemers kan het soms moeilijk zijn om zich (snel) aan te passen aan sterke veranderingen.

Maar ook de Young Professional en niet te vergeten de mid-career medewerkers verdienen aandacht. 

Bekijk onze trainingen en trajecten
Verder lezen
Toon minder
Artikelen van onze trainers

Een bron van informatie en inspiratie

Maak kennis...

Met de trainers en coaches van Odyssee Vitaliteit

Onze aanpak

Individueel, groepsgewijs
Wij trainen medewerkers om zelf regie te nemen om aan zijn of haar ‘duurzame inzetbaarheid’ te werken. Deze trainingen verzorgen wij door middel van een individueel leer-werktraject dat groepsgewijs wordt gehouden.

Feedback 
Odyssee is naast trainingsbureau in vitaliteitstrainingen, marktleider op het gebied van Pensioen in Zicht cursussen. Kennis en ervaring van oudere werknemers uit deze cursussen wordt in onze vitaliteitstrainingen verwerkt. Denk aan alle feedback over wat er in hun werk en bij hun werkgever goed ging en wat beter had gekund.

Maar... geloof ons niet op ons woord. Dit is wat anderen van onze trainingen vinden.

Specifieke situatie 
Odyssee Vitaliteit kan jouw organisatie in specifieke situaties ondersteunen door doelgerichte trainingen en praktisch advies. Dit kan met een reguliere training of trainingen op maat die zich vormen naar een persoonlijke en specifieke situatie. Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Onze visie op leren

Onze leeractiviteiten komen tot hun recht doordat we oog hebben voor de verschillende manieren waarop mensen leren, kennis tot zich nemen, ervaringen opdoen. We zorgen voor variantie in werkvormen en voldoende afwisseling tijdens het traject. In elke specifieke leeractiviteit spelen we in op de wensen en behoeften van de deelnemer(s) van dat moment. 

In al onze cursussen en trainingen passen we deze zes principes toe:

  • Procesmatig leren: leren is een persoonlijke reis
  • Personaliseren van leren: praktisch toepasbaar in je eigen praktijk, maatwerk op het individu. Je bent zelf kennisdrager
  • Sociaal leren; leren van gelijkgestemden en met elkaar in dialoog
  • Context gericht leren: starten vanuit eigen ervaring
  • Resultaatgericht leren: de training levert een concreet resultaat op
  • Zelfsturend leren: zelfonderzoek en eigen regie houden
     
Advies op maat? Neem contact met ons op.

We denken graag met je mee voor een passende oplossing. Laat je gegevens achter dan nemen we vrijblijvend contact met je op.