Kees van Eijden

Ik vind het van belang dat 'de werkvloer' kan meepraten, daar komen vaak de beste ideeën vandaan voor de organisatie.

OR-trainer & adviseur ondernemingsraad, medezeggenschap 
(SCOOR/RMZO-geregistreerde MZ-opleider)

"Ik heb sociale geografie van ontwikkelingslanden gestudeerd. Tijdens mijn studie had ik een bijbaan aan een volkshogeschool. Daar kwamen onder anderen scholieren en studenten van agrarische opleidingen voor het volgen van cursussen. Door die baan ben ik daar uiteindelijk cursusleider geworden.

Later heb ik een groot aantal mensen begeleid die werden omgeschoold naar milieu-inspecteur en nog weer later ben ik trainingen gaan geven in medezeggenschap. Via verschillende fusies ben ik nu werkzaam bij Odyssee.

Ik vind medezeggenschap binnen organisaties belangrijk. Het is van belang dat 'de werkvloer' kan meepraten. Daar komen vaak de beste ideeën vandaan voor de organisatie. Verder is het goed te beseffen dat een bestuurder niet alles hoort via zijn lijnorganisatie. De ondernemingsraad kan daarin aanvullend zijn.

Op de foto sta ik met een paar klompen. Na jaren in de stad te hebben gewoond, woon ik nu in een huis buitenaf. Ik had niet gedacht dat ik het zo geweldig zou vinden om op het platteland te wonen en dat ik het heerlijk zou vinden om in de tuin te werken. Maar dat is wel zo en die klompen heb ik dan ook vaak aan." 

 

Geaccrediteerd door Belbin NL: 
Lees meer > 

Laatste artikelen van Kees

Kennis
Zó kun je als OR invloed uitoefenen op de werkdruk Verder lezen