Steven van Slageren

Altijd kansen, altijd mogelijkheden

Waarom heb je gekozen voor dit vak?
Lang geleden constateerde ik dat er veel van mensen gevraagd wordt. Er wordt vanuit gegaan dat iedereen maar zelf op zoek moet en gaat om uit te vinden wat bij hem of haar past. Niets is minder waar. Niet alleen is bijna iedereen gebaat bij steun en ondersteuning. Maar vooral, door met elkaar het gesprek aan te gaan ontstaan de mooiste dingen. Mijn motto is “Altijd kansen, altijd mogelijkheden”. Om die op tafel te krijgen hebben we elkaar nodig. En in dat streven kan ik vanuit mijn rol iets bijdragen. Inhoudelijke input waar dat nodig is, faciliterend waar dat kan.

Zelf ben ik altijd op zoek geweest naar een ‘zinvol’ leven. Betekenisvol zijn, vervulling zoeken. En dat kan heel goed, leuk en prettig zijn. Juist die insteek vind ik van groot belang als iemands werkende leven afgesloten wordt. Gerijpt door het leven met al zijn ups en downs is een zinvol bestaan meer dan ooit aan de orde. Ik begeleid dan ook met veel plezier mensen die op de rand van hun pensioen staan.

Hoe doe jij je werk?
Scherp analyserend en met de nodige humor. Soms verduidelijkend, maar vooral ondersteunend. Met kennis van zaken en veel ruimte voor inbreng en ideeën van de deelnemers. Onvermoeibaar en een extra schepje er bovenop als dat nodig is. Zo zou je mijn aanpak het beste kunnen omschrijven.

Wat doe je?
Bij Odyssee verzorg ik Pensioen in Zicht trainingen. Bij een zusterorganisatie van Odyssee geef ik advies en trainingen onder de noemer ‘Duurzame Inzetbaarheid’. Ook dan gaat het om fysieke en mentale gezondheid, zingeving en plezier en enthousiasme.