Femke Steendam

Ieder mens heeft eigen kwaliteiten, talenten en onzekerheden. Deze herkennen en inzetten is de kern van wat ik breng.

Directeur, trainer en coach / Arbeid- en Organisatiepsycholoog | register loopbaanprofessional

Morgen
Ik wil teams en individuen vooruit helpen door middel van training, coaching en advies. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, talenten en onzekerheden. Die herkennen en een plek geven is mijn belangrijkste toevoeging. Ik kijk daarbij vooral naar veranderprocessen en persoonlijke ontwikkeling. Ik gebruik in mijn trainingen de kennis over gedragsverandering en eigen regie nemen.

Ik probeer me constant te ontwikkelen en te verbeteren. Dat doe ik door nieuwe manieren van leren en ontwikkelen toe te passen in mijn trainingen.

Vandaag
Een deelnemer zei laatst tegen mij: ‘Je zet ons echt aan het denken door de open vragen die je stelt’ een mooi compliment. Dat kenmerkt mij ook als trainer, ik vind dat het uit de mensen zelf moet komen. Dat de kennis en kunde van de groep naar boven moet komen tijdens een training. Ik vind het erg leuk om drijfveren en krachten van individuen te ontdekken. Ik hou me bezig met vitaliteit, werkdruk, strategisch communiceren, onderhandelen en teamontwikkeling. Een team verder helpen en zien groeien tijdens een training is het leukste wat er is.
Ik ben nieuwsgierig in jou als persoon en jullie als groep en ik zet graag creatieve en nieuwe middelen in om doelen in trainingen te behalen.

Gisteren
Tijdens het lesgeven op de universiteit kwam ik erachter dat ik door observatie en gedrevenheid studenten verder hielp in hun gespreksvaardigheden. Daarna heb ik ontdekt dat ik eigenlijk liever de trainingen die ik organiseerde bij het Nederlands Instituut van Psychologen zelf wilde verzorgen. Ik wilde graag voor die groep staan.
Tijdens mijn master arbeid- en organisatiepsychologie heb ik een trainersopleiding gehad en heb ik geleerd processen in groepen te zien en interventies te doen wanneer nodig. Ik heb die vaardigheden voor een groep ook op individueel vlak ontwikkeld door een coachopleiding te volgen. Mensen prikkelen en uitdagen om ze verder te brengen. Ze met een lach de ruimte uit te laten lopen, daar word ik zelf ook blij van!

Opleidingen

 • Master Arbeid- en Organisatiepsychologie, Universiteit Utrecht
 • Trainersopleiding en interventiepsychologie, Universiteit Utrecht
 • Minor Bestuur-en Organisatiewetenschap, Universiteit Utrecht
 • Opleiding Provocatief Coachen, Vendl Opleiden en Ontwikkelen
 • Scrummaster (diploma via Scrum.org)
 • Arbeidsmarktinnovator, Centrum voor Arbeidsmarktinnovatie 

Competenties

 1. Vitaliteit
 2. Team- en zelfontwikkeling
 3. Beinvloeden en onderhandelen
 4. Nieuwe digitale media
 5. Loopbaancoaching