DSM, reacties van deelnemers op DSM-VOP

                                           (u bevindt zich in een speciale DSM omgeving op onze site)

Kees en Marianne:
"Prima cursus. Meer aan gehad dan ik van tevoren had gedacht. De manier waarop de materie wordt aangepakt helpt bij het ordenen. En ik kan beter plaatsen wat het gepensioneerde-schap voor mij en mijn partner betekent."
 

Cor en Tonny: 
"De cursus had een  intensief, maar vooral inspirerend programma. Goh, dat met pensioen gaan zoveel te weeg kan brengen. Na deze drie dagen voel ik me gesterkt in de keuzes die ik ga maken om me los te weken uit de werksituatie. Door met mensen, die dezelfde insteek ’met pensioen gaan’ hebben, te kunnen praten over wat je bezig houdt, heb ik als bijzonder prettig en waardevol ervaren. Mijn vrouw  is ook wat wijzer geworden over hoe ik in de ‘wedstrijd’ zit. Dat neemt niet weg, en nu citeer ik haar, ‘dat het voor haar ook zeer waardevolle dagen zijn geweest’."
 

Peter :
"Wat ik belangrijk vind  is dat je samen met je partner vanuit dezelfde uitgangssituatie start  met deze nieuwe periode. Dus wat je in de cursus geleerd hebt, begrijp je dan beiden. Ik denk dat dit wel een slok op een borrel scheelt t.a.v. mogelijke irritaties die kunnen optreden. Je heb gedurende deze dagen een klankbord van ‘soortgenoten’. Zeker doen, omdat er ook tijdens een dagdeel een duidelijke, technische uitleg wordt gegeven over je situatie m.b.t. tot je pensioen vraagstukken. Wat ik wel bijzonder vond is dat het duidelijk is dat je mogelijk in een ‘dipje’ terecht kan komen.....maar dat dit niet erg is en je krijgt handvatten genoeg om je hieruit te ‘vechten’."
 

Hanneke en Hub
"Natuurlijk had ik wel vaker van de DSM-VOP cursus gehoord van mensen die deze hadden meegemaakt. Toen ik zelf aan de beurt was vroeg ik me af of drie dagen voldoende was om alle thema’s goed te belichten, vroeger was de cursusduur immers vijf dagen. Ik moet zeggen dat het me niet is tegengevallen, in tegendeel. Een bijzonderheid was ook dat mijn vrouw onverwacht rond dezelfde tijd als mij met (vervroegd) pensioen ging, dat maakte het toch wel aparter voor ons.

Uiteraard was ik benieuwd of ik veel bekenden zou tegenkomen. Dit was niet het geval, en ik denk dat dit de cursus waardevoller heeft gemaakt. Omdat je met grotendeels ‘vreemden’ aan tafel zat ontstond er een openheid die ik vooraf niet had verwacht. Iedereen vertelde graag over zijn of haar gezin, hobby of wat dan ook. Bij bekenden wordt vaak al het een en ander als bekend verondersteld, nu was alles nieuw.

Wat betreft de inhoud als zodanig heb ik niet zoveel nieuwe zaken gehoord, wel vanuit heel verschillende perspectieven. Dat maakte het ook zo interessant, iedereen had wel een bepaalde kijk op alledaagse en minder alledaagse dingen. Het zorgde er voor dat je ook eens op een andere manier naar bepaalde onderwerpen keek en jezelf als het ware een spiegel voor hield. Samenvattend komt het er op neer dat we met genoegen terug kijken naar de DSM-VOP cursus. Niet nieuw, maar wel een eye-opener. En tot slot, niet onbelangrijk, we hebben er nieuwe vrienden aan overgehouden." 
 

Karin:
"Wat mij het meeste heeft aangesproken in deze DSM VOP dagen zijn de verschillende invalshoeken waarmee de pensionering wordt belicht, waardoor je meer zicht te krijgt op de eigen situatie. Het is fijn dat het op een ontspannen en gemoedelijke manier gebracht wordt. En dat je een paar dagen achter elkaar met de materie bezig bent. Doordat het 3 dagen duurt, is er tijd om dingen te laten bezinken."


Chiel en Marijke: 
"Het is fijn dat het op een ontspannen en gemoedelijke manier gebracht wordt. En dat je een paar dagen achter elkaar met de materie bezig bent. Doordat het 3 dagen duurt, is er tijd om dingen te laten bezinken."

Jan:
"Door de DSM-VOP dagen heb ik de bevestiging gekregen dat ik op de goede weg ben."

Klik hier om terug te keren naar de DSM pagina (bij Odyssee Pensioen in Zicht, Voorbereiding op Pensioen).

Bekijk hier de beschikbare DSM-VOP cursusdatums met exclusieve kortingsprijs!

Bereid u voor op uw nieuwe toekomst.

Heeft u als DSM-medewerker een specifieke vraag aan ons?

Odyssee Pensioen in Zicht helpt u graag verder. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!