DSM - dagprogramma DSM-VOP

                                           (u bevindt zich in een speciale DSM-omgeving op onze site)

Programma van dag tot dag

Dag 1    
Ochtend - Ontvangst en kennismaking: 
Om 09.00 uur verwachten wij u in conferentiecentrum Buitenplaats Vaeshartelt. Koffie en thee staan voor u klaar. Het programma start om 09.30 uur. Doel, inhoud en werkwijze van de cursus worden toegelicht en wij nemen de praktische kant van de DSM-VOP cursus met u door.

Middag - De toekomstige leefstijl en activiteiten (Waarden en inspiratie):     
Wat vindt u een inspirerende leefstijl voor de jaren die er vóór u liggen? Wat zijn voor u belangrijke waarden, nu en straks? Waar gaat u energie en tijd aan besteden, samen, alleen en met andere mensen? Vragen en onderwerpen waar wij deze middag dieper op in gaan.

Dag 2    
Ochtend - Arbeidsvoorwaardelijke aspecten van de pensionering (Materiële situatie):     
U wordt nader geïnformeerd over financiële zaken met betrekking tot uw pensioen. U ontvangt een syllabus met relevante informatie over erfrecht, schenkingsrecht en testament voor thuis.

Middag - Gezondheid en vitaliteit (Lichaam en geest):     
We snijden verschillende aspecten aan die verband houden met gezondheid en vitaliteit (zoals beweging, voeding, denk- en leefpatronen, omgaan met spanningen, etc.). Wij staan stil bij uw gezondheid en vitaliteit in de komende levensperiode en hoe u positief kunt blijven en beïnvloeden. Kortom, hoe kunt u uw kwaliteit van leven, waar lichaam en geest hand in hand gaan, behouden en verbeteren?

Dag 3    
Ochtend - Het belang van sociale contacten en vriendschappen (Sociale relaties):     
Een netwerk van mensen om je heen waarmee regelmatig contact is, is van wezenlijk belang voor uw welzijn en welbevinden. Hoe ziet dat er nu én straks uit, hoe kunt u uw contacten behouden en eventueel nieuwe contacten aangaan? Uw andere maatschappelijke positie biedt nieuwe perspectieven en mogelijkheden. Goede communicatie is daarbij belangrijk. Wat heeft aandacht nodig?

Middag - Een inspirerend toekomstperspectief:    
U hebt informatie gekregen en ideeën uitgewisseld. Er zijn wellicht nieuwe inzichten ontstaan op één of meer levensgebieden. Wat zijn uw uitdagingen voor de nieuwe levensfase? U heeft tips en aandachtspunten ontvangen om de toekomst zo prettig en zinvol mogelijk verder in te kunnen vullen.

Klik hier om terug te keren naar de DSM pagina (bij Odyssee Pensioen in Zicht, Voorbereiding op Pensionering).

Bekijk hier de beschikbare DSM-VOP cursusdatums met exclusieve kortingsprijs!

Heeft u als DSM-medewerker een specifieke vraag aan ons?

Odyssee Pensioen in Zicht helptĀ u graag verder. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op!