Festival van de Medezeggenschap 2024

Festival van de Medezeggenschap 2024

Kom naar hét spetterende Festival van de Medezeggenschap op landgoed Zonheuvel, met inspirerende keynotes, workshops, swingende muziek en lekker eten.

Festival van de Medezeggenschap:

de ondernemingsraad maakt het verschil!

Voor medewerkers, organisatie en een duurzame en inclusieve toekomst

Samen met SBI Formaat en OR Consultancy organiseren wij op dinsdag 4 juni het Festival van de Medezeggenschap.

Dit jaar zijn er weer drie geweldige keynotes:

 • Kitty Jong, vice-voorzitter FNV, maakt zich sterk voor de stem van de medewerker. Hoe kan je als medezeggenschap echt verbinding leggen binnen de organisatie, hoe laat je alle geluiden horen, hoe zorg je dat iedereen ook echt mee kan doen?
 • Ruben Houweling, kroonlid SER en voorzitter van de Commissie Bevordering Medezeggenschap, gaat in op de ontwikkelingen en bewegingen in de MZ. Denk aan arbeidsmarktkrapte, aan flexibiliteit, individualiteit, en ook aan klimaat en duurzaamheid. Hoe kan een OR nu en in de toekomst invloed uitoefenen?
 • Adelheid Roosen, theatermaakster, behandelt in haar theater- filmproducties vele maatschappelijke onderwerpen, zoals geweld, religie en ziektes. Op het festival prikkelt zij jullie om te zoeken naar heel andere manieren om beweging te brengen in de organisatie.

Na de grote aftrap volgt een bruisend festivalprogramma met een veelheid aan workshops en activiteiten die je kan vinden in het kasteel, tenten en kraampjes verspreid over ons Landgoed Zonheuvel. En tussen de workshop door schenken we heerlijke koffie en kan je genieten van een gevarieerd aanbod aan hapjes op onze foodplein met foodtrucks.

Onze workshops

Ook Odyssee geeft natuurlijk een aantal workshops op het Festival van de Medezeggenschap. Laat je inspireren tijdens de workshops:

 • De generatiekloof: van havermelk tot...
  Als je denkt aan je collega’s die van een andere generatie zijn dan jezelf, overkomt het je wel eens dat je ze niet helemaal begrijpt. Om even te generaliseren: senior medewerkers begrijpen niet dat jonge mensen het werk vooral leuk willen vinden en begrijpen die aanstellerige havermelk cappuccino’s niet. We nemen in deze workshop deze denkbeelden onder de loep: Hoe denk je over de andere generaties in de organisatie? En kloppen je aannames? Nienke leert je hoe je met die wonderlijke en bewonderenswaardige collega’s van verschillende leeftijden nog beter kan samenwerken.
 • Een originele kijk op de arbeidskrapte: van personeel naar potentieel
  Veel organisaties hebben last van personeelstekort vanwege de krapte op de arbeidsmarkt. Heb je al eens gedacht aan de medewerkers in je organisatie? Dat is het onbenutte potentieel!
  In deze workshop ga je met Juliette op een speelse manier aan de slag met de volgende vragen: Hoe onderhoudt jouw organisatie het menselijk kapitaal? Welke life events (zoals mantelzorg, de overgang, kinderen krijgen en kansen voor 55+) beïnvloeden het onbenut potentieel? Hoe benut je je kwaliteiten en wat is jouw eigen onbenut potentieel? Zoek de ruimte in de regelingen. Hoe krijg jij als OR dit thema op de agenda? Klaar om het spel te spelen? En potentieel te vinden?
 • Pensioen in Zicht speedcoaching
  Heb jij al nagedacht over je leven na je pensioen? Hoe ziet dat eruit en hoe voorkom je het ‘zwarte gat’ na je pensioen? Odyssee is specialist in de laatste loopbaanfase en je pensioentijd goed inrichten.
  Schrijf je in voor een speedcoaching en sta (kort) stil bij de 5 thema’s die Odyssee behandeld tijdens de Pensioen in Zicht cursussen. Zo is er aandacht voor zingeving, de materiële situatie, leren en presteren, gezondheid en sociale relaties.
  In 20 minuten krijg je inzicht in je eigen situatie en of een Pensioen in Zicht cursus iets voor jou kan zijn.

Heb jij je al aangemeld?

Wij hopen jou op 4 juni te mogen ontmoeten met heel veel andere OR-leden, bestuurders, HR en andere betrokken collega's.

Meld je hier aan voor hét Festival van de Medezeggenschap >>