Zomeracademie

Tijdens de Campus Zomeracademie (20-25 augustus) presenteren wij, samen met andere bedrijven uit het netwerk van Campus Landgoed Zonheuvel, nieuwe projecten op het gebied van sociale innovatie, initiatieven op het gebied van sociale dialoog, etc. Ook worden er allerlei workshops gegeven door de partners van de campus. Iedereen is hier van harte welkom.
Odyssee is partner van Campus Landgoed Zonheuvel.

Deze workshops worden (mede) door Odyssee verzorgd:
 

Waardevol levenMaandag 24 augustus 13:30-16:00

Ongekend is de impact van de Corona pandemie op talloze mensen in alle delen van de wereld. Voor veel mensen staat het leven extreem op zijn kop. Ook in ons kleine Nederland.

Hoe gaan we daar “goed” mee om?
Waardoor laten we ons leiden in deze tijd?
Waarop kunnen en willen we vertrouwen?
Wat is meesterlijk?

In deze interactieve workshop gaan we in gesprek en bezinnen ons over onder meer deze vragen. We ontdekken en delen met elkaar wat ons inspireert. We onderzoeken wat waardevol leven voor ons betekent én wat waardevol leven in de weg staat. We graven naar ons vermogen om niet-materiële waarden zoals respect, (zelf)vertrouwen, openheid, vitaliteit, plezier, geduld, betrokkenheid, liefde, geluk, creativiteit en gemoedsrust te herkennen, te ervaren en te delen met anderen, juist ook in moeilijke tijden.

Begeleiding:
Guus Brackel, directeur/eigenaar Projectbureau Waardevol Werken
Anneroos Gerritsen en Hans de Jong,adviseur/trainer Odyssee

Deelname is kosteloos.

 

Vitaliteit voor 50+ – Dinsdag 25 augustus 9:30-11:30

Op elke leeftijd is het fijn om je vitaal en fit te voelen. Vanzelfsprekend heb je niet alle aspecten van vitaliteit zelf in de hand. Maar op het gebied van bewegen, voeding en je brein kan je wel degelijk invloed uitoefenen. Dat is zelfs extra belangrijk als je de vijftig bent gepasseerd. In deze workshop zoomen we in op je voeding en de vitaliteit van je brein.

Eet jezelf gezond, door Jytte Glissenaar, trainer/adviseur en diëtist in opleiding.
Hoe ouder je wordt, hoe minder energie je lichaam verbruikt. Omdat je vaak minder gaat bewegen en omdat je spieren in omvang afnemen. Een gebalanceerd voedingspatroon helpt om je energiebalans in stand te houden en de risico’s van het ouder worden te beperken. Een paar kleine aanpassingen maken een groot verschil!

Een gezonde geest in een gezond lichaam, door Femke Steendam, trainer/adviseur, arbeids- en organisatiepsycholoog, kennis van stress, burn-out en succesvol ouder worden.
Bij vitaliteit denken we ook aan ‘lenigheid van geest’. We delen tips over succesvol ouder worden, doen oefeningen met mindset en kijken welke tips we kunnen delen rond het tegengaan van stress.

Deelname is kosteloos.

Bekijk ook ons Webinar over Vitaliteit voor 50+