Webinar

Vitaliteit voor 50+

woensdag 20 mei, 13:30 - 14:30

Op elke leeftijd is het fijn om je vitaal en fit te voelen. Vanzelfsprekend heb je niet alle aspecten van vitaliteit zelf in de hand. Maar op het gebied van bewegen, voeding en je brein kan je wel degelijk invloed uitoefenen. Dat is zelfs extra belangrijk als je de vijftig bent gepasseerd.
Odyssee Vitaliteit organiseert op woensdag 20 mei om 13.30 een Webinar Vitaliteit voor 50+. Het webinar duurt een uur.

Thema's en gastsprekers:

 In beweging blijven!
In beweging blijven is belangrijk op elke leeftijd maar zeker naarmate je ouder wordt. Vanaf gemiddeld 35 jaar gaat ons lichaam fysiek achteruit. Denk hierbij aan spierkracht, lenigheid en coördinatie.  Door hier gericht aandacht aan te besteden in verschillende bewegingsvormen kan deze achteruitgang worden vertraagd zodat je ook bij toenemende leeftijd fit en vitaal kunt blijven.
Carolina Verspuij, trainer/adviseur arbeid & gezondheid en hardlooptrainer

 Eet jezelf gezond
Hoe ouder je wordt, hoe minder energie je lichaam verbruikt. Omdat je vaak minder gaat bewegen en omdat je spieren in omvang afnemen. Een gebalanceerd voedingspatroon helpt om je energiebalans in stand te houden en de risico’s van het ouder worden te beperken. Een paar kleine aanpassingen maken een groot verschil!
Jytte Glissenaar, trainer/adviseur en diëtist in opleiding

 Een gezonde geest in een gezond lichaam
Bij vitaliteit denken we ook aan ‘lenigheid van geest’. We delen tips over succesvol ouder worden.
Femke Steendam, trainer/adviseur, arbeid- en organisatiepsycholoog, kennis van stress, burn-out en succesvol ouder worden.

De sprekers geven een korte introductie over hun specialisme, waarna er tijd is om te reageren op vragen van de deelnemers. Aan het einde van het webinar heeft u een aantal ingangen om op het gebied van voeding, bewegen en het brein voor u gezonde keuzes te maken.

Host tijdens het Webinar is Juliette van de Mheen, trainer/coach bij Odyssee voor Vitaliteit en Pensioen in Zicht.

Het webinar wordt u aangeboden door Odyssee, training en advies. Deelname is kosteloos.

De aanmelding is gesloten.