Hybride werken

Waarom Hybride werken?

Langzaam aan gaan we weer terug naar de 'normale' werksituatie. Maar willen we nog wel fulltime op kantoor zitten?

De afgelopen tijd is er veel veranderd en hebben we veel geleerd. Wat willen we hiervan behouden en samen borgen? Hybride werken, een combinatie van thuis en op de werkvloer aanwezig zijn, dat is voor menig werkende het ideale plaatje.

De experts van Odyssee, OR Consultancy, Campus Landgoed Zonheuvel en SBI Formaat helpen je met de transitie. Gezamenlijk helpen we je een productieve werksituatie te creëren waarbij iedereen zich prettig voelt.

Hieronder vind je ons complete aanbod op het gebied van hybride (samen)werken en alle onderdelen die hierbij betrokken zijn.

Hoe hou je alle ballen in de lucht

De werk/privé balans managen is nog nooit zo lastig geweest. Juist als je er geen ruimte voor voelt, is het belangrijk om stil te staan bij ‘Hoe hou ik het werkbaar voor mezelf?’.

Thuiswerken biedt naast veel voordelen ook een aantal nadelen. Zo geven veel medewerkers die thuiswerken aan dat ze meer energie kwijt zijn en meer tijd nodig hebben om hetzelfde werk af te krijgen. Ook regelmatig fysiek bewegen schiet er geregeld bij in na lange Zoom of Teams meetingen en voelen veel thuiswerkers werkdruk om te laten zien dat ze thuis ‘echt aan het werk zijn’.

Deze training is geschikt voor medewerkers en teams die regelmatig vanuit huis werken en stress ervaren door de combinatie werk en privé, het behouden van overzicht en en de communicatie op afstand met collega’s lastig vinden.

Neem contact op voor een aanbod op maat
Verder lezen
Toon minder

Leidinggeven aan hybride medewerkers

Vaker thuiswerken en anders op kantoor werken vraagt om deels andere of aanvullende vormen van (persoonlijk) leiderschap. Aan de ene kant is meer zelfregie nodig en aan de andere kant vraagt leidinggeven op afstand om aanvullend gedrag, competenties en onderlinge communicatie.

Odyssee biedt hierin twee trainingen aan voor leidinggevenden.

Training ‘Leidinggeven op afstand’

Met de training ‘Leidinggeven op afstand’ krijg je inzicht in de valkuilen en uitdagingen die het aansturen van thuiswerkende medewerkers met zich meebrengt. Want hoe weet je of jouw medewerkers fit en gemotiveerd zijn als je vooral online contact met hen hebt?

Leidinggeven op afstand vraagt andere kwaliteiten en disciplines. Inzicht in de stijl die het beste bij jou en je medewerkers past is belangrijk om nu en in de toekomst goed leiding te geven.

Neem contact op voor een aanbod op maat
Verder lezen
Toon minder

Hybride werken is een veelomvattend onderwerp. Ook de OR, HRM en Management dienen genoeg van dit onderwerp af te weten om goed voorbereid aan de slag te gaan. Bekijk hieronder het aanbod van onze collega's

De impact op de arbeidsvoorwaarden

Als werkgever heb je een zorgplicht voor je medewerkers, ongeacht waar ze werken. De hybride werken situatie vraagt om aangepaste arbeidsvoorwaarden. Weet wat mogelijk is, want met de nieuwe thuiswerk-werkelijkheid ontstaan ook andere (on)kosten, vergoedingen, fiscale regelingen en wetgeving met rechten en verplichtingen voor medewerkers en werkgever.

Bekijk de training ‘De werkkostenregeling’
Verder lezen
Toon minder

RI&E

De RI&E is een belangrijk onderdeel bij het hybride (samen)werken. Het helpt om zicht te krijgen op de psychologische veiligheid en de gezondheidsrisico’s. Want naast de voordelen van het thuiswerken, brengt dit ook bepaalde risico’s met zich mee. En hoe vinden we het eigenlijk om weer naar kantoor te gaan? 

Bekijk de training ‘RI&E & plan van aanpak’
Verder lezen
Toon minder

Thuiswerkplekinrichting: Arbo

Een thuiswerkplek moet aan minimale Arbo-eisen voldoen. Door het thuiswerken is toezicht op gezonde arbeidsomstandigheden letterlijk snel uit het zicht. Er is werk aan de winkel voor HR en OR. 

Extra ondersteuning voor de thuiswerkregeling
Verder lezen
Toon minder

Medezeggenschap in het Nieuwe Normaal

Ook als OR-lid voer je een groot gedeelte van je werk online uit. Nieuwe vragen komen op je af: wat betekent dit allemaal voor je collega’s/achterban en wat is de impact van dat vele thuiswerken op jullie functioneren als OR?

Meer informatie voor OR leden
Verder lezen
Toon minder
Maatwerktraining en/of advies aanvragen

Meer informatie over maatwerk trainingen of advies? Neem contact met ons op.