Vitaliteit Omgaan met rouw als werknemer

Informatie
  • 8 oktober 2021
  • 8 oktober
  • Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel, Doorn
  • Omgaan met rouw als werknemer
Inschrijven

Je hebt een dierbare verloren en het is alsof je leven even helemaal stil staat. Er zijn natuurlijk verschillende vormen en omstandigheden van omgaan met een ingrijpend verlies. Maar er is wel werk aan de winkel. Iets wat je wellicht nu niet wilt, maar wat wel nodig is.

Juist in deze periode komen levensvragen op. Wat wil je met je werk en hoe ga jij je leven inrichten? Wat wordt er nu binnen je werkzaamheden van je verwacht? Hoe reageren je leidinggevende en collega’s?

In de training 'Omgaan met rouw als werknemer' ga je hier. Tijdens een bijeenkomst van een dag gaan we aan de slag met aan de ene kant je (manier van omgaan met) rouw en aan de andere kant je functioneren op je werk. Uitwisselen van ervaringen onder lotgenoten en handvatten hoe ermee om te gaan zijn belangrijke onderdelen deze dag.

 

Voor medewerkers die met rouw en verlies te maken hebben. Die naast erkenning ook steun bij hun rouw zoeken, zodat ze hun leven en hun werk weer kunnen oppakken en het verlies geïntegreerd kan worden.

Deze training duurt 3 uur en wordt op basis van open inschrijving en incompany aangeboden. Per training kunnen maximaal 12 deelnemers de training volgen.

Voor deze training is geen voorbereiding noodzakelijk. We raden deelnemers aan tijdens de training notities te maken. Een notitieblok en pen is daarom raadzaam.

Na deelname aan deze training heb je inzicht en handvatten hoe je ervaringen kunt delen met mensen in een soortgelijke situatie. Je hebt inzichten verworven en kan die vertalen naar je eigen leven en werk.

Tijdens deze training verkennen deelnemers de mogelijkheden hoe om te gaan met rouw en verlies in het leven in combinatie met werk, en gaan aan de slag met:

  • Inzicht in diverse opvattingen over rouw, rouwfasen en omgaan met verlies.
  • Uitwisseling van rouwervaringen, in het leven van alledag en op het werk.
  • Herkenning en erkenning van verlies met mensen in een vergelijkbare situatie en levensfase

Deze training wordt op woensdag 8 oktober gegeven op landgoed Zonheuvel te Doorn. De investering bedraagt € 495,- per persoon. Deze prijs is inclusief een mooie lunch, onbeperkt koffie en thee en een uitgebreide informatiemap.

Daarnaast wordt deze training ook incompany aangeboden.

 

Hotel landgoed Zonheuvel is een een hotel en conferentiecentrum dat prima is toegerust voor een cursus of training. Centraal gelegen in het land, midden in de natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En makkelijk bereikbaar vanaf de A12. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op deze locatie, met uitzondering van hulphonden.