Vitaliteit Omgaan met rouw voor leidinggevende

Informatie
  • 3 uur dagen
  • 7 oktober 2021
  • 7 oktober
  • Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel, Doorn
  • Omgaan met rouw voor leidinggevende
Inschrijven

Kun jij medewerkers ondersteunen als zij in aanraking komen met een ingrijpend verlies van een dierbare? Heeft de organisatie hier beleid op gemaakt?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen die met ingrijpende gebeurtenissen zijn geconfronteerd moeite hebben met de wijze waarop hun werkgever of hun collega's omgaan met hun gevoelens. Nooit uit onwil, bijna altijd uit onwetendheid of onmacht.

Enige gegevens: gemiddeld is er sprake van 160 dagen afwezigheid bij rouw. Uit onderzoek van de CNV in 2019 blijkt dat 73 procent langere tijd niet goed kon functioneren en een derde zich voor langere tijd ziek meldde. Daarnaast raakte 14 procent zo in de knel dat ze hun baan kwijtraakten.

Voor leidinggevende die beter willen omgaan met medewerkers die met rouw en verlies te maken hebben.

 

Deze training duurt 3 uur en wordt op basis van open inschrijving en incompany aangeboden. Per training kunnen maximaal 12 deelnemers de training volgen.

Voor deze training is geen voorbereiding noodzakelijk. We raden deelnemers aan tijdens de sessie notities te maken. Een notitieblok en pen is daarom raadzaam.

Na deelname aan deze training hebben deelnemers inzicht in de wijze waarop medewerkers omgaan met, en kunnen reageren op verlies en verdriet.Deelnemers weten daarnaast hoe zij medewerkers die met rouw te maken hebben op een juiste wijze kunnen ondersteunen.

Tijdens deze training ga je aan de slag met:

  • Essentiële aspecten van omgaan met rouwende medewerkers in de werkrelatie.
  • Inzichten in visie en beleid op dit terrein, en hoe dit (verder) ontwikkeld kan worden.
  • Inzicht over diverse opvattingen over omgaan met rouw en persoonlijke verschillen en de manieren van ondersteunen van medewerkers.
  • Handvatten voor het handelen in de praktijk.

Deze training wordt op donderdag 7 oktober gegeven op landgoed Zonheuvel te Doorn. De kosten bedragen € 395,-per persoon. 

Daarnaast wordt deze training ook incompany aangeboden.

Neem contact met ons op voor een advies en voorstel op maat.

 

Hotel landgoed Zonheuvel is een een hotel en conferentiecentrum dat prima is toegerust voor een cursus of training. Centraal gelegen in het land, midden in de natuur van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. En makkelijk bereikbaar vanaf de A12. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan op deze locatie, met uitzondering van hulphonden.