Floris Jan Koen - trainer Vlitaliteit

Waarom heb je gekozen voor dit vak?

Mijn grote drijfveer om dit vak te kunnen doen is het begeleiden van mensen in het zoeken naar hun eigen geluk en vitaliteit. Het geeft mij energie om andere mensen te mogen ondersteunen in het zoeken naar hun eigen drijfveren en motivaties en vooral in het beantwoorden van de vraag: waar wordt je gelukkig van? In het beantwoorden van deze vraag en hier handen en voeten aan geven ligt voor mij het antwoord op het vitaliteitsvraagstuk van de medewerker
Door geconfronteerd te zijn met nabij verlies in mijn jeugd, ben ik me gaan afvragen waar ikzelf gelukkig van wordt en wat gelukkig zijn eigenlijk inhoud. Deze zoektocht blijft mij nog altijd boeien en ik merk dat verbinding zoeken op deze vraagstukken met anderen heel waardevol en ondersteunend is.

Hoe doe jij je werk?

Van klanten krijg ik terug dat ik vraagstukken van individuen en teams helder in beeld krijg door goed te luisteren en te voelen in het hier en nu en dit te vertalen naar wat er nodig is. Het vraagstuk van de groep of het individu met wie ik werk zijn voor mij leidend. Modellen over vitaliteit en ondersteunende vaardigheden zet ik, op een praktische en ondersteunende manier in.  

Wat doe je?

Bij Odyssee verzorg ik Vitaliteitstrainingen voor Teams binnen organisaties. Dit helpt medewerkers nadenken over hun energie, gezondheid en vitaliteit binnen hun werkende leven. Daarnaast heb ik me verdiept in vraagstukken en de belevingswereld van Young Professionals. In samenwerking met collega’s van Odyssee heb ik een Young Professional traject ontworpen, dat aansluit bij de behoeften van de Young Professional op de werkvloer. Dit traject ondersteund de nieuwe generatie in organisaties in het richting geven aan hun eigen carrière en om dit op een vitale manier te blijven doen.
Daarnaast denk ik ook mee over generatievraagstukken binnen organisaties en wat dit betekent voor de vitaliteit voor de medewerker.

Laatste artikelen van Floris Jan

Young Professional
Hoe jij voorkomt dat jouw Young Professionals een burn-out krijgen Verder lezen