Waardevol leven in het Corona tijdperk

Ongekend is de impact van de Corona pandemie op talloze mensen in alle delen van de wereld. Voor veel mensen staat het leven extreem op zijn kop. Ook in ons kleine Nederland.

Hoe gaan we daar ‘goed’ mee om?
Waardoor laten we ons leiden in deze tijd?
Waarop kunnen en willen we vertrouwen?
Wat is meesterlijk?

In deze interactieve workshop gaan we online in gesprek en bezinnen ons over onder meer bovenstaande vragen. We ontdekken en delen met elkaar wat ons inspireert. We onderzoeken wat waardevol leven voor ons betekent én wat waardevol leven in de weg staat. We kijken of het mogelijk is waardevol te leven ondánks de context. We doen speurwerk naar wat dat in de weg staat. We graven naar ons vermogen om niet-materiële waarden zoals respect, (zelf)vertrouwen, openheid, vitaliteit, plezier, geduld, betrokkenheid, liefde, geluk, creativiteit en gemoedsrust te herkennen, te ervaren en te delen met anderen juist ook in moeilijke tijden.

Deze workshop organiseert Odyssee in samenwerking met Projectbureau Waardevol Werken en Campus Landgoed Zonheuvel. De workshop heeft op 26 juni plaatsgevonden.

Begeleiding en organisatie

Guus Brackel, directeur/eigenaar Projectbureau Waardevol Werken
Vanuit mijn Projectbureau op Landgoed Zonheuvel begeleid ik projecten en programma’s gericht op vragen rond waardevol werken in organisaties. Het betreft maatwerk trajecten voor professionals, managers en directieleden gericht op het versterken en bekrachtigen de meest wezenlijke kwaliteiten in het duurzaam succesvol samenwerken zoals respect, vertrouwen, integriteit, daadkracht, plezier en creativiteit. Voor mij is waardevol functioneren op de werkplek niet los te zien van de kunst om waardevol in het leven te staan.

Hans de Jong, trainer en directeur Odyssee
Ik begeleid oudere werknemers en jong gepensioneerden bij vragen rond werk en leven, tot en met de afscheid van betaald werken. Mijn vraag: “Hoe kun je jouw eigen autoriteit zijn, bij alle veranderingen die op je afkomen, in je werk en daarbuiten, bij voorspoed en bij tegenspoed?”

Anneroos Gerritsen, adviseur/trainer Odyssee
Net als Hans begeleid ik dezelfde groep mensen in mijn werk. Sinds 10 jaar loopt werk en leven bij mij door elkaar en gaat het altijd om: wat is waardevol? Hoe kan je je werking hebben voor anderen? Omdat ik geloof dat ik daar zelf ook het gelukkigst van word.

Wim Oolbekkink, programmamanager Campus Landgoed Zonheuvel, host van deze sessie
Campus Landgoed Zonheuvel heeft als missie Samenwerking, Bezinning en Inspiratie te bevorderen en mogelijk te maken rond maatschappelijke thema’s.