Thuiswerken op een duurzame en gezonde manier gaat gemakkelijker dan je denkt

In januari 2021 werkte 73% van de werknemers thuis indien dit kon, in mei 2021 nog 66% aldus cijfers van het RIVM. Het wordt drukker op de weg en krijgen mensen steeds meer behoefte elkaar weer te ontmoeten. Ook worden de maatregelen weer wat versoepeld door werkgevers; als thuiswerken te lastig is mogen mensen vaker weer naar het werk komen.

In de periodes van lock-down hebben we veel workshops verzorgd over thuiswerken. Daaruit bleek dat veel mensen aardig hun draai hebben gevonden, maar ook een aanzienlijk deel het erg lastig vindt werk en privé te scheiden. Werk en privé lopen sinds het vele thuiswerken nog meer in elkaar over.

Enerzijds biedt het voordelen, zoals ruimte voor huishoudelijke klusjes, meer contact met buren of meer tijd voor de kinderen. Anderzijds blijft het werk met de laptop op de keukentafel constant door gaan en vormt het appél wat door andere gezinsleden op werknemers wordt gedaan een extra belasting.

Ook speelt mee dat men over het algemeen een hoog arbeidsethos heeft en daar weleens onrealistische verwachtingen aan koppelt. Acht uur aan digitale sessies deelnemen is niet vergelijkbaar met acht uur op kantoor aanwezig zijn. De online vergaderingen zijn over het algemeen ontzettend efficiënt. Direct van start met de inhoud en de koffiepraatjes worden overgeslagen. Aan het begin zegt al iemand dat 'ie maximaal een uur voor deze sessie heeft omdat dan de volgende begint. De sessies zijn over het algemeen to the point, vervolgafspraken worden gemaakt en de overstap naar de volgende sessie is in een minuut gemaakt. Geen gesprekjes bij de koffieautomaat, niet even terug naar de werkplek, geen loopje naar de volgende vergaderzaal, niet even bijpraten met die collega die terug is van vakantie of zwangerschapsverlof. Onze agenda's zitten vol met digitale sessies en we nemen soms nog maar net de tijd voor een snelle boterham.

In onze bereidheid in deze nieuwe werkelijkheid onze schouders er onder te zetten zijn we vergeten af en toe ook onze rust te pakken. Ons te realiseren dat acht uur achter een computer aan het werk zijn erg veel van ons vraagt. Dat we ontwikkel-, uitwerk en zelfs lummeltijd nodig hebben. En dat dit tijdens de werkdag gepland mag worden en niet in de avonduren of in het weekend.

Het lijkt erop dat na de periode van 'verplicht' thuiswerken deze manier van werken definitief zijn beslag heeft gekregen. Hybride werken is volgens velen het nieuwe normaal en dat vraagt om goed doordacht beleid voor de lange termijn om dit op een gezonde en vitale manier voor iedere werknemer mogelijk te maken.

Mocht je nu als werknemer behoefte hebben aan tips en inzichten of wil je als leidinggevende je medewerkers de mogelijkheid geven duurzaam gezond om te gaan met thuiswerken, bekijk ons aanbod.

We hebben workshops waar je je direct op kan inschrijven en bieden maatwerktrainingen die kunnen worden afgestemd op jullie organisatie en leerbehoeftes. Direct aan de slag? Neem rechtstreeks contact met mij op via: n.wiersma@odyssee.nl

Zie ik je snel?

Nienke Wiersma
Trainer/Coach Odyssee Training en Vitaliteit

Geschreven door Nienke Wiersma Bekijk profiel