Gratis ontwikkeladvies door adviseur voor 45 jaar en ouder

Alle werkenden van 45 jaar of ouder kunnen in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Minister Koolmees van Sociale Zaken heeft de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor iedere 45-plusser. 

Minister Koolmees: Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om 2019 met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.

Voorheen konden alleen specifieke beroepen zoals ambulancemedewerkers, schoonmakers en leerkrachten gebruikmaken van de subsidie. De minister heeft nu besloten dat alle 45-plussers in aanmerking komen. Hij trekt daarom nog eens 3 miljoen euro extra uit voor de regeling, waardoor er in totaal 17 miljoen euro beschikbaar is. 

Wie een ontwikkeladvies aanvraagt, krijgt een aantal individuele gesprekken met een coach. Samen met de loopbaancoach kijkt de werkende dan naar zijn huidige werk, naar wat hij kan en leuk vindt, en waar in de toekomst banen voor hem te vinden zijn. De coach kan ook helpen om de nieuwe plannen in gang te zetten.

Het ontwikkeladvies is voor de deelnemer gratis. De coach kan per ontwikkeladvies 600 euro subsidie aanvragen. Er is ook een potje voor leidinggevenden die hun werknemers willen ondersteunen bij hun loopbaanwensen.

Lees hier meer over op de pagina van de Rijksoverheid.