Over Odyssee

Onze Misie

Het is onze missie om alle aanstaande gepensioneerden en hun partners in Nederland (en België) het gereedschap te geven om te gaan met zaken die op hun pad komen en grip te krijgen op hun leven.

Odyssee Pensioen in Zicht richt zich op een (nieuwe) oriëntatie op de aanstaande levensfase van mensen. Wij inspireren, motiveren en stimuleren met onze Pensioen in Zicht cursussen en content om deze veranderingen te bewerkstelligen

Wij faciliteren het gesprek over mogelijke veranderingen en het uitwisselen van ervaringen. We  leren de deelnemers om op een betrokken manier, praktisch toepasbare inzichten te ontwikkelen waardoor zij hun verantwoordelijkheid en zelfsturend vermogen versterken. Hierdoor creëren zij het vermogen om hun geluk verder vorm worden gegeven.

Onze Doelstelling

Het doel van onze cursussen en andere activiteiten is het vergroten van inzicht in de mogelijke veranderingen in de persoonlijke situatie van de deelnemers, zowel de aanstaande gepensioneerde als de partner. Door het verstrekken van praktische toepasbare kennis worden de nieuwe mogelijkheden voor een komende levensfase verkend.

Dit in een tempo dat passend is voor de deelnemer en in een omgeving waar hij of zij zich prettig en ontspannen voelt.

In de cursus wordt dieper in gegaan op uw nieuwe situatie. Wij kijken samen met u naar een mix van onderwerpen die van belang zijn. Wij gaan op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

 • Wat betekent het in mijn situatie dat ik, of mijn partner, stopt met werken?
 • Hoe neem ik op een goede manier afscheid van mijn werk?
 • Welke veranderingen staan mij (en mijn partner) te wachten?
 • Hoe ga ik om met de extra vrije tijd die ik krijg?
 • Wat vind ik nu écht leuk om te doen en wat inspireert mij?
 • Hoe maak ik deze keuzes op een manier die bijdraagt aan een vitale volgende levensfase?

Onze Kernwaarden

Kernwaarden, ook wel basiswaarden genoemd, zijn onze belangrijkste kwaliteiten. Zij zeggen iets over onze identiteit en (bedrijfs)cultuur. Het zijn waarden die wij als organisatie belangrijk vinden, waar wij in geloven en wat ons verbindt. Onze kernwaarden vormen ons DNA en geven richting aan ons doen en laten. De belangrijkste kernwaarden van Odyssee zijn:

 • Betrokken
 • Ontwikkeling
 • Flexibel 
 • Gedegen, 'klassieke' kwaliteit

Onze dienstverlening aan u

Met de Odyssee Pensioen in Zicht cursus wordt er dieper in gegaan op de nieuwe situatie en levensfase van oudere medewerkers die (bijna) met pensioen gaan. Dit doen wij door middel van individuele cursussen die groepsgewijs worden gehouden. Elk met een eigen thema en locatie.

Uw vraag staat bij ons centraal en met onze verschillende vormen van dienstverlening kunnen wij u ondersteunen op de manier waar op ú dat wenst. Zowel voor individuele klanten als (zeer) grote organisaties maken wij cursussen op maat. Wilt u weten hoe en waarmee wij u van dienst kunnen zijn? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op!

Onze Kwaliteit

Kwaliteit staat hoog in ons vaandel en is zelfs onderdeel van onze Kernwaarden. Deze kwaliteit komt mede tot uitdrukking in de constante kwaliteitswaardering door onze klanten. Elk kwartaal meten wij de klanttevredenheid (via een aanbevelingsscore). 

Onze meest recente score:

 • Trainingsinhoud 8,2
 • Trainer 8,8
 • Algemeen oordeel 8,2
 • NPS score 85%
Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?

Wij denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter dan nemen wij zo snel mogelijk en vrijblijvend contact met u op.