Caroline Geelen

“Geef mij een baan die bij mij past en ik hoef nooit meer te werken” (Confusius)

Trainer Pensioen in Zicht en vitaliteit & arbeidsmotivatie.

Dit is een lijfspreuk die mij op het lijf geschreven is. Wanneer ik terugkijk op mijn arbeidzaam leven van ruim 40 jaar dan is het mij gelukt dit in praktijk te brengen. Zo heb ik 15 jaar met veel plezier en energie het vak van fysiotherapeute beoefend om vervolgens, na een studie arbeids- en organisatiepsychologie, ervoor te kiezen om als trainer voor ondernemingsraden aan de slag te gaan. Heel erg leuk om betrokken te zijn bij het wel en wee van organisaties, om in de keuken te mogen kijken van veel verschillende bedrijven en de medezeggenschap te ondersteunen. Nu ik zelf de 60 gepasseerd bent past weer een andere keuze: van medezeggenschap naar Vitaliteit en Pensioen in Zicht. Samen met deelnemers in dezelfde levensfase stilstaan bij wat het werk nog kan betekenen óf bij wat het betekent wanneer betaald werken ophoudt en de fase van het pensioen begint.

En mijn ervaringsdeskundigheid komt daarbij van pas. Mijn partner is al enkele jaren met pensioen, en ik heb gemerkt dat dit ook voor mij een ‘herijking’ met zich mee heeft gebracht. De afgelopen jaren heb ik bewust een nieuwe balans gezocht tussen prettig werken, zinvolle bezigheden en gezamenlijke vrije tijd. Ik heb het gevoel dat me dat aardig gelukt is.

Ik heb heel lang fulltime gewerkt, maar sinds enkele jaren ben ik teruggegaan naar een parttime aanstelling. Hierdoor kan ik mijn werk als trainer met leeftijdsgenoten goed combineren met mijn hobby: samen met mijn partner ben ik een groot liefhebber van kunst en cultuur. In Amsterdam is er een enorm aanbod, waar we erg van kunnen genieten. En daarnaast plannen we regelmatig vakanties of kleine uitstapjes rond kunstevenementen of naar bijzondere exposities.

Laatste artikelen van Caroline

Sociale relaties
Samen thuis, een zegen of een kruis? Verder lezen