Voorbereiden op je pensioen, waarom precies?

Wie met pensioen gaat mag terugkijken op een uitgebreid werkzaam leven. En daar mag je best trots op zijn! Al die ervaringen en kennis die je hebt opgebouwd pakt niemand je meer of. Ook kunnen de vaardigheden die je sterk maakten in je werk weer gebruikt worden in deze nieuwe fase.

Je pensioentijd biedt genoeg ruimte en mogelijkheden om dit weer opnieuw te ontplooien binnen een ander kader. De kwaliteiten die je hebt gaan niet verloren zodra je met pensioen gaat, deze kun je op een andere manier ontplooien.

Maar hoe doe je dat precies?
Nieuwe fases gaan meestal hand in hand met goede voorbereiding. Voordat je naar de basisschool ging kon je al een paar ochtenden wennen en voordat je gaat trouwen wonen de meeste mensen ook eerst samen om te kijken of het goed werkt met elkaar onder één dak.

Op ons pensioen bereiden we ons vaak minder goed voor. Soms proberen wij nog wel te ontdekken wat ons financieel te wachten staat. Maar volgens de expert, denken we pas na over de verdere invulling van deze nieuwe fase als we al met pensioen zijn na. En dan is het soms een stuk lastiger. Bekijk de mogelijkheden eens die er zijn om je goed en tijdig voor te bereiden.