Afscheid van je werk tijdens corona

Onlangs liep ik door het park bij mij in de buurt en daar ontmoette ik een kennis, op gepaste afstand, wel te verstaan. Marianne vertelde dat dit haar laatste werkjaar in het onderwijs was. Ze had gedacht rustig te kunnen afbouwen. Maar met Covid-19 kwam een heel nieuwe dimensie in haar werk: zich verdiepen in online-onderwijs. Dus in plaats van rustig afbouwen, is het flink aanpoten de laatste maanden.

Ze was er goedlachs bij, hield zich voor dat ‘alles is anders en boven alles ik ben gezond’. En wat ze ook zei: ‘het geplande afscheidsfeestje zit er niet in’.

Het bleef me bezighouden, want in onze Pensioen in Zicht cursussen hechten we belang aan het afscheid nemen van het werk. Natuurlijk, in het kader van het ‘grote’ afscheid, de dood, wordt afscheid nemen van het werk ineens een stuk onbeduidender. Toch is het mijns inziens belangrijk om ook in deze tijd aandacht te geven aan het afscheid van je werk.

Het is niet alleen afscheid nemen van een werkperiode, het is ook het markeren van een nieuwe fase in het leven. Je gaat bij een andere groep horen. Niet meer bij de ‘werkers’, de mensen van de tweede fase, maar bij de pensionados, de oudere jongeren, of de jongere ouderen, de mensen van de derde fase. Net zoals het moment dat ze mevrouw of meneer tegen je beginnen te zeggen, is dit ook een memorabel moment. Vroeger markeerden we nieuwe fases met rituelen en dat was niet voor niets. Ze dienen ertoe om de ene levensfase af te sluiten en de volgende te beginnen. Een afscheidsritueel is erop gericht om de ‘afscheidnemer’ een ‘behouden vaart’ te wensen.

Het hangt van jezelf en van de cultuur van je organisatie af hoe het afscheid vormgegeven wordt. Wil je een receptie, alleen met je team uit eten of een leuke activiteit organiseren? De partners en kinderen mee of juist alleen met je collega’s. Meer en meer geven mensen er hun eigen vorm eraan. En daar komt in deze Corona tijden een nieuwe vraag bij: hoe doe je dat als je fysiek op afstand moet blijven en geen grote(re) bijeenkomsten gehouden kunnen worden?

Ik hoorde al over zwaaimomentjes, iedereen via Zoom, Skype, MSTeams, op hetzelfde moment. Om de beurt kunnen de collega’s van wie je afscheid neemt iets tegen je zeggen. Jij kan hen toespreken. Je kunt natuurlijk ook een email sturen of een videoboodschap opnemen voor je collega’s. Je skypeadres doorgeven en een datum noemen dat je bereikbaar bent voor een persoonlijk gesprek. Een virtuele borrel. Het is vreemd, dat digitale voelt gekunsteld, het kan een reden zijn om te denken: ‘ik doe het niet’. Maar, ….. het blijft onaf, dus gun jezelf en je collega’s een afscheid, ook nu!

De mogelijkheden om mensen live te ontmoeten zijn er wel. Het vergt meer tijd: spreek af met een gewaardeerde collega en eet samen een ijsje of maak je ‘lunchwandeling’ tot ‘afscheidswandeling’. Het kan leiden tot mooie gesprekken.

De vraag blijft, hoe wil je zelf je afscheid vormgeven? Ook nu het door het virus anders moet!

Ik hoop dat jij of Marianne het moment niet zomaar voorbij laat gaan! Het komt niet meer terug.

Hoe vier(de) jij je afscheid?
Deel vooral je eigen tips en ideeën met ons, door mij een mail te sturen.
We wensen je veel inspiratie bij het vormgeven van je afscheid in deze tijden en zien je graag in de nabije toekomst bij onze cursussen Pensioen in Zicht en Vitaliteit.

Geschreven door Hetty Bruls Bekijk profiel