Pensioen in Zicht op Maat

Pensioen in Zicht Op Maat is de individuele coaching variant van Pensioen in Zicht.

Doel

Met een Odyssee 'Pensioen in Zicht Op Maat' bereid je je optimaal voor op je nieuwe toekomst en levensfase. In de coachgesprekken wordt dieper in gegaan op je nieuwe situatie.

Het doel is het vergroten van inzicht in de eigen situatie, het opdoen van informatie hierover en het leren van praktische tools. In een tempo dat bij je past en in een omgeving waar je je prettig voelt verken je zo alle nieuwe mogelijkheden.

Wat kun je verwachten

In een aantal gesprekken met jou (en, als je een partner hebt, je partner) bereid je je voor op je pensionering. Er is nadrukkelijk ruimte voor de thema’s die voor jou/jullie het belangrijkst zijn. Aan het begin van de coaching verken je met de coach je eigen doel met dit traject. De inhoud van de verdere gesprekken bepalen we daarna gezamenlijk. Ook de manier waarop we te werk gaan bespreken we in overleg.

Inhoud

We gaan ervan uit dat je wilt onderzoeken hoe je je verworven vrijheden en de mogelijkheden van deze nieuwe levensfase kunt benutten. Om die reden besteden we aandacht aan de nieuwe deuren die voor je opengaan bij het pensioen, aan de hand van vijf levensgebieden:

  • Lichaam & Geest: gezondheid, energie, ontspanning, inspanning, sport, voeding, balans
  • Sociale Relaties: (eventuele) partner, familie, vrienden, vereniging, kennissen, buren
  • Materiële Situatie: inkomen, pensioen, huisvesting, nalatenschap, woonomgeving
  • Arbeid & Prestatie: beroep, werksituatie, klussen, huishoudelijk werk, vrijwilligerswerk, hobby's
  • Waarden & Inspiratie: zingeving, levensbeschouwing, politieke voorkeur, culturele waarden

Je kunt op deze manieren Pensioen in Zicht Op Maat volgen:

 

Pensioen in Zicht Op Maat – basis (met of zonder partner):

Je hebt een intakegesprek en vervolgens vier coachgesprekken van steeds ongeveer anderhalf uur. De gesprekken zijn op een van de locaties van Odyssee of op een locatie naar keuze. Zo mogelijk vinden de gesprekken plaats in een periode van vier à vijf weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit.

Pensioen in Zicht Op Maat – in twee dagen op locatie (met partner):

In deze variant duurt Pensioen in Zicht Op Maat twee aaneengesloten dagen. Je verblijft op een van onze cursuslocaties. Overnachting en maaltijden worden verzorgd. Op deze dagen heb je een aantal gesprekken met onze coach. Tussendoor voer je korte opdrachten uit en is er ruimte voor ontspanning.

Doordat je een aantal dagen afstand kunt nemen van je dagelijkse beslommeringen heb je de tijd om je te bezinnen op wat komen gaat.

Pensioen in Zicht Op Maat – online (met of zonder partner):

Je volgt het hele programma online, via een videogesprek op je computer of telefoon. Je hebt een intakegesprek en vervolgens vijf coachgesprekken van steeds ongeveer een uur. Zo mogelijk vinden de gesprekken plaats in een periode van vijf à zes weken, dus elke week een gesprek. Tussen de gesprekken door voer je opdrachten uit.

Bezig zijn met Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar voor je laatste werkdag. Ervaring leert dat je in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. Met onze gesprekken helpen wij je hierbij graag op weg. Na afloop heb je je goed voorbereid op de aanstaande veranderingen en ken je jouw eigen mogelijkheden in de nieuwe toekomst!

Investering

Tarieven per coaching traject:
Pensioen in Zicht Op Maat – basis (met of zonder partner)             € 1.285 *
Pensioen in Zicht Op Maat – in twee dagen (met partner)                € 1.670
Pensioen in Zicht Op Maat – online (met of zonder partner)           € 1.075

Al onze prijzen zijn exclusief btw.

Inclusief:

  • schriftelijk en digitaal materiaal
  • coaching ruimte
  • koffie, thee, water tijdens de gesprekken
  • voor Pensioen in Zicht Op Maat – in twee dagen: verblijf voor twee personen op een van onze cursuslocaties: 2 x lunch, 1 x diner, 1 x overnachting (tweepersoons kamer), 1 x ontbijt
  • voor Pensioen in Zicht Op Maat – online: alleen het digitale materiaal

* Tarief op basis van gebruik locatie Odyssee. Bij gebruik van een andere locatie zijn de kosten hiervan voor rekening van de opdrachtgever.​

Ik wil meer informatie