Veelgestelde vragen

Wat is de beste cursusperiode?

De cursus Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar vóór je laatste werkdag. Onze ervaring leert dat men in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. In de cursus behandelen wij waar je in deze periode op moet letten en geven wij je praktische tools.

Bekijk de kalender
Verder lezen
Toon minder

Wat is beter? De cursus alleen of met mijn partner volgen?

Al onze Pensioen in Zicht cursussen zijn zowel voor (echt)paren als voor singles. Wel is de beleving bij het stoppen met werken voor beide groepen anders. Een stel ‘gaat samen met pensioen’. Vandaar dat er specifiek aandacht is voor het intensievere contact met elkaar en de manier waarop u de nieuwe levensfase samen gaat invullen. 

Tijdens de cursus houdt de trainer rekening met deze verschillende persoonlijke invalshoeken. Als je als single liever met andere singles de cursus volgt dan raden we je de cursusvariant voor Singles aan. 

Bekijk de PIZ singles cursus
Verder lezen
Toon minder

Welke onderwerpen komen aan bod?

In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor je nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en Prestaties
  • Gezondheid (van lichaam en geest)
  • Sociale relaties
  • Zingeving (Waarden en Inspiratie) 
  • Financiële situatie

 

Meer over de cursus onderwerpen
Verder lezen
Toon minder

Waarom zou ik voor Odyssee kiezen?

Odyssee Pensioen in Zicht is al jarenlang dé marktleider in het verzorgen van Pensioen in Zicht cursussen. Deze nummer één positie hebben wij onder andere te danken aan onze hoge klantwaarderingen, de meest aangeboden cursussen, de hoogste doorgangsgarantie en de scherpste prijs in de markt. 

Meer weten?
Verder lezen
Toon minder

Waarom in groepsverband

De Pensioen in Zicht cursussen worden in groepsverband gegeven, in gemiddelde groepen van ongeveer 18-20 deelnemers. Door met andere 'gelijkgestemden', die binnenkort met pensioen gaan en zich nagenoeg in dezelfde omstandigheden bevinden. 

Door samen de cursus te volgen, leer je van elkaar en deel je (levens)ervaringen waardoor je nog meer inzichten krijgt. Dit alles bevordert de onderlinge samenhang van de groep enorm en soms worden er dan ook 'vriendschappen voor het leven' gesloten.

Dit is wat je voorgangers van de cursus vinden...
Verder lezen
Toon minder

Wat kost een Pensioen in Zicht cursus?

Alle informatie wat betreft de actuele prijs en inkoop vind je op onze inkoop informatie pagina. 

Meer informatie over prijzen en inkoop....
Verder lezen
Toon minder

Wordt de cursus vergoed door mijn werkgever?

Een groot aantal organisaties vergoedt de Pensioen in Zicht cursus als afsluiting van de loopbaan voor zowel de medewerker als de partner (indien dit voor jou van toepassing is).

Je kunt bij jouw Hr-afdeling navragen of uw cursus vergoed wordt of je kunt dit opzoeken in de voor jouw geldende cao.

Meer informatie voor werkgevers...
Verder lezen
Toon minder

Wat is de begintijd op de eerste dag en de eindtijd op de laatste dag?

Zowel de 3- als de 5-daagse Pensioen in Zicht cursus starten in de middag om 14.00 uur. Wij adviseren om uiterlijk een kwartier voor de start van de cursus aanwezig te zijn. Je wordt welkom geheten met koffie of thee die voor je klaarstaat. Afhankelijk van de locatie is dit in de lounge of bij de cursuszaal. De 3-daagse cursus eindigt in de middag rond 16.00 uur en de 5-daagse cursus na de lunch.

Bekijk ook de verschillende locaties
Verder lezen
Toon minder

Hoe gaat het verder na mijn aanmelding via de website?

Als je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld en verstuurd, ontvang je een bevestiging. Jouw werkgever ontvangt ook een bevestiging op het aangegeven e-mailadres. Ongeveer 2 weken voor het daadwerkelijke begin van de cursus krijg je een uitnodiging met het programma per mail toegestuurd. 

 

Bekijk de cursuskalender
Verder lezen
Toon minder

Hebben jullie een brochure?

Wil je de informatie nog eens rustig nalezen? Download dan de brochure. 

Download de Pensioen in Zicht brochure
Verder lezen
Toon minder
Staat uw cursus of vraag er niet tussen?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!