Veelgestelde vragen

Wat is de beste cursusperiode?
De cursus Pensioen in Zicht heeft het meeste effect vanaf ongeveer een half jaar vóór uw laatste werkdag. Onze ervaring leert dat men in deze periode de meeste veranderingen doormaakt en voorbereidingen treft. In de cursus behandelen wij waar u in deze periode op moet letten en geven wij u praktische tools.

Wat is beter? De cursus alleen of met mijn partner volgen?
Al onze Pensioen in Zicht cursussen zijn zowel voor (echt)paren als voor alleenstaanden. Wel is de beleving bij het stoppen met werken voor beide groepen anders. Een stel ‘gaat samen met pensioen’. Vandaar dat er specifiek aandacht is voor het intensievere contact met elkaar en de wijze waar op u de nieuwe levensfase samen gaat invullen. 

Tijdens de cursus houdt de trainer rekening met deze verschillende persoonlijke invalshoeken. Als u zich als alleenstaande minder op uw gemak voelt in een groep met stellen of gaat u liever in gesprek met deelnemers met eenzelfde achtergrond dan kunt u deelnemen in een speciale cursusvariant voor Singles. Klik hier voor de Singles cursus.

Welke onderwerpen komen aan bod?
In alle cursusvarianten wordt er aandacht besteed aan een breed scala aan onderwerpen die van belang zijn voor uw nieuwe levensfase. Wij baseren ons op een model van de vijf levensgebieden: 

  • Werk en Prestaties
  • Gezondheid (van lichaam en geest)
  • Sociale relaties
  • Zingeving (Waarden en Inspiratie) 
  • Financiële situatie

De inhoudelijke onderwerpen van de Levensgebieden kunt u hier lezen

Welke cursus thema's zijn er?
Naast de Pensioen in Zicht basiscursus zijn er cursusvarianten waarbij een speciaal thema de rode draad vormt. De cursusonderwerpen worden dan gecombineerd met activiteiten die aanhaken bij het thema. Wilt u weten welke thema past bij u past? Klik dan hier!

Welke cursuslocaties zijn er?
Tijdens uw cursus verblijft u op een mooie locatie in een accommodatie die u faciliteert bij een leerzame en ontspannen cursus. Hier logeert u ook tijdens de cursus. Bij het cursusprogramma wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die de accommodatie en naaste omgeving bieden. Wilt u weten uit welke cursuslocaties u kunt kiezen? Klik dan hier!

Welke datums zijn beschikbaar?
Odyssee Pensioen in Zicht heeft de meeste keuze aan cursussen en de hoogste 'doorgangsgarantie'. Weet u al wanneer u een cursus wilt volgen? Klik dan hier!

Waarom zou ik voor Odyssee Pensioen in Zicht  moeten kiezen?
Odyssee Pensioen in Zicht is al jarenlang dé marktleider in het verzorgen van Pensioen in Zicht cursussen. Deze nummer één positie hebben wij mede te danken aan onze hoge klantwaarderingen, de meest aangeboden cursussen, de hoogste doorgangsgarantie en de scherpste prijs in de markt. Wilt u hier meer over weten? Klik dan hier.

Waarom in groepsverband
De Pensioen in Zicht-cursussen worden in groepsverband gegeven, in gemiddelde groepen van ongeveer 18-20 deelnemers. Door met andere 'gelijkgestemden', die binnenkort met pensioen gaan en zich nagenoeg in dezelfde omstandigheden bevinden de cursus te volgen, leert u van elkaar en deelt u (levens)ervaringen waardoor u meer inzichten krijgt. Dit alles bevordert daarnaast de onderlinge samenhang van de groep enorm en soms worden er dan ook 'vriendschappen voor het leven' gesloten.

Wat kost een Pensioen in Zicht cursus eigenlijk?
De Pensioen in Zicht cursussen die Odyssee Pensioen in Zicht aanbiedt, behoren tot één van de scherpste in de markt. Al onze driedaagse cursussen hebben in 2021 een prijs van € 835,- per persoon, op basis van volpension, en zijn inclusief overnachtingen.

Voor de vijfdaagse Verdiepingscursussen geldt in 2021 een prijs van € 1285,- per persoon. Dit is inclusief alle bijbehorende overnachtingen. Ook de Verdiepingscursus wordt gegeven op basis van volpension. Wilt u weten wat een Verdiepingscursus Pensioen in Zicht in houdt? Klik dan hier.

Komt je alleen? We rekenen geen toeslag voor een éénpersoonskamer. 

De cursus Pensioen in Zicht Online heeft een prijs van € 625,- per persoon. Indien de partner ook deelneemt geldt voor de partner een korting van € 175,-. *
(* Deze korting geldt alleen indien geen andere kortingen of acties van toepassing zijn.)

Door kostenstijgingen zijn we genoodzaakt in 2022 een deel van onze tarieven met ca 2% te verhogen. Voor de cursussen die in 2022 uitgevoerd worden, gelden deze prijzen per persoon:
Alle driedaagse cursussen: € 850,-
Alle vijfdaagse cursussen: € 1.310,-
De prijs van de Pensioen in Zicht Online wordt in 2021: € 640,-; de korting voor de partner wordt € 181,-. *

Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Wordt de cursus vergoed door de werkgever?
Een groot aantal organisaties vergoedt de Pensioen in Zicht cursus als afsluiting van de loopbaan voor zowel de medewerker als de partner (indien dit voor u van toepassing is). U kunt bij uw HR-afdeling navragen of uw cursus vergoed wordt of u kunt dit opzoeken in de voor u geldende cao.

Wat is de begintijd op de eerste dag en de eindtijd op de laatste dag?
Zowel de 3- als de 5-daagse Pensioen in Zicht cursus starten in de middag om 14.00 uur. Wij adviseren u ongeveer een kwartier voor de start van de cursus aanwezig te zijn. U wordt van te voren welkom geheten met koffie en thee dat voor u klaar staat. Afhankelijk van de locatie is dit in de lounge of bij de cursuszaal. De 3-daagse cursus eindigt in de middag rond 16.00 uur en de 5-daagse cursus na de lunch.

Kom ik al in mijn wandel- of fietskleren naar de Pensioen in Zicht cursus Wandelend - Fietsen?
Dat is niet nodig. Eerst wordt de cursus gestart met een introductie op de Pensioen in Zicht dagen. Voordat u aan een wandeltocht begint of op de fiets stapt is er gelegenheid  u om te kleden.

Hoe gaat het verder na mijn aanmelding via de website?
Als u het aanmeldingsformulier heeft ingevuld en verstuurd, ontvangt u de bevestiging van ons van uw aanmelding. Uw werkgever ontvangt ook een bevestiging op het aangegeven email adres. Ongeveer 2 weken voor het daadwerkelijke begin van de cursus krijgt u een uitnodiging met het programma per mail toegestuurd. 

Klik hier om een passende curcus te selecteren en om u aan te melden!

Bereid u voor op een nieuwe toekomst.

Staat uw cursus of vraag er niet tussen?

Wij helpen u graag en denken graag met u mee voor een passende oplossing. Laat uw gegevens achter en wij nemen snel en vrijblijvend contact met u op!