Pensioen in Zicht online themagesprekken

Je kunt kiezen uit deze themagesprekken.
Scroll naar beneden om je aan te melden. Of klik hier.

Blijf fit   maandag 11 mei, 9:30-10:45
Lukt het om mentaal en lichamelijk fit te blijven als je bewegingsruimte beperkt is? Welke dilemma’s brengt dat met zich mee? Wat zijn dan belangrijke aandachtspunten? Misschien behoor jijzelf of een van je geliefden tot de kwetsbare groep? Welke zorgen heb je daarover en waar kun je daarmee terecht? Kortom: welke mogelijkheden biedt deze uitzonderlijke situatie om te investeren in je vitaliteit?

 

Onderhoud van relaties op afstand   woensdag 13 mei, 9:30-10:45
Door de richtlijnen van de coronacrisis ben je nu beperkt in het onderhouden van je contacten. Veel clubjes en bijeenkomsten zijn afgelast en je mist je vrienden en familie. Er zijn vast  mensen die voor jou belangrijk zijn die niet meer bij je op bezoek kunnen komen of bij wie jij niet meer op bezoek kan gaan. Wat doet dit met je en hoe ga je daarmee om? Welke mogelijkheden zijn er om je contacten te onderhouden?

Samen thuis: een zegen of een kruis?   vrijdag 15 mei, 9:30-10:45
Je zit nu door corona maar ook door het pensioen van (een van) beiden samen thuis. Is dat een zegen of een kruis? Waar loop je tegenaan in de taakverdeling en hoe bewaak je tijd en ruimte voor jezelf. Ineens zit je met al je rollen (partner, sporter, vrijwilliger, vader / moeder, mantelzorger) samen met alle rollen van de ander in een huis. Hoe combineer je jullie verschillende behoeften. En als er frustraties en irritaties zijn, hoe bespreek je die dan?

Wat als ziekte je treft   maandag 18 mei, 9:30-10:45
Wat komt er allemaal op je af als jijzelf of een van je dierbaren ziek is of wordt in deze tijd. Wat kan dit betekenen en waar kan je met vragen terecht? Hoe kan je zo goed mogelijk zorgen voor jezelf of de ander als ziekte je treft. Heb je al nagedacht over je wensen en je mogelijkheden in zo’n situatie? Wat zijn je vragen, wat heb je al geregeld, welke mogelijkheden ken je, en waar zou je je vragen kunnen stellen?

Afscheid van het werk als je thuis bent   woensdag 20 mei, 9:30-10:45   VOL
Je afscheidsfeestje is geannuleerd – want je mag je collega’s niet fysiek ontmoeten. Je laatste werkdag gaat ongemerkt (thuis) voorbij. Dat is raar en het voelt niet fijn. Afscheid nemen is belangrijk. Het markeert het einde van een periode en helpt je om een aan een nieuwe fase te beginnen. Hoe wil je het afscheid van je werk in deze tijd vormgeven? Waar neem je eigenlijk afscheid van en welke vorm past bij jou?  

Meld je hier aan

Heb je een partner en meld je hem/haar nu ook aan? Geef dan allebei een eigen e-mailadres op zodat jullie elk met een eigen computer of telefoon deel kunnen nemen.