Pensioen in Zicht Online

Je gaat nu of binnenkort met pensioen, of je partner gaat met pensioen. Door de coronacrisis zijn de Pensioen in Zicht cursussen uitgesteld, in elk geval tot na 20 mei. Om je een voorproefje te geven van onze cursussen, houden we in mei online themagesprekken en een
Webinar Vitaliteit voor 50+   woensdag 20 mei, 13:30

Themagesprekken
We bespreken steeds een ander thema van Pensioen in Zicht en koppelen dat aan dilemma’s van dit moment, het leven in tijden corona en de anderhalve-meter-samenleving:

Blijf fit   maandag 11 mei, 9:30

Onderhoud van relaties op afstand   woensdag 13 mei, 9:30

Samen thuis: een zegen of een kruis?   vrijdag 15 mei, 9:30

Wat als ziekte je treft   maandag 18 mei, 9:30

Afscheid van het werk als je thuis bent   woensdag 20 mei, 9:30   VOL

Hoe gaan we te werk?
Bij elk gesprek zijn maximaal 15 deelnemers. Elk gesprek duurt een uur en een kwartier. Aan het begin nemen we steeds rustig de tijd om je vertrouwd te maken met online gespreksvoering. Een ervaren Odyssee trainer zal het onderwerp introduceren en het gesprek begeleiden. Een tweede begeleider zorgt voor de online techniek. Een deel van het gesprek is gezamenlijk met alle deelnemers, een deel is in een uitwisseling in een kleine groep.

Hoe kun je deelnemen?
Je hebt een telefoon, tablet of computer nodig met een internetverbinding en (ingebouwde) camera en microfoon. Je krijgt van ons een e-mail met een link waarmee je rechtstreeks kan deelnemen aan het gesprek. Een kwartier voor aanvang kun je inloggen, zodat je kunt testen of de verbinding werkt en eventuele technische vragen kunt stellen.

Ben je met zijn tweeën?
Gebruik bij voorkeur allebei een eigen apparaat, zodat je los van elkaar aan het gesprek kunt deelnemen. Voor de geluidskwaliteit is het dan belangrijk dat je in aparte ruimtes kunt zitten.
Zit je liever beiden achter dezelfde computer: dat kan natuurlijk wel.

Wat kost het?
We bieden deze gesprekken gratis aan. Het zijn tenslotte voorproefjes van de eigenlijke cursus.