Pensioen in Zicht Online

Voor wie

Pensioen in zicht online is ideaal voor wie vanuit huis wil deelnemen en mensen wil ontmoeten, zonder te reizen en in een hotel te overnachten. Er wordt aandacht besteed aan een mix van onderwerpen die van belang zijn in de nieuwe levensfase. Doel is het vergroten van inzicht in uw eigen situatie. Hiervoor krijgt u in deze cursus praktische tools aangereikt, in een tempo dat bij u past, in uw eigen omgeving.

Thema

In deze cursus worden de inhoudelijke onderwerpen online besproken. Gedurende een week (maandag - vrijdag) heeft u elke ochtend en middag (behalve woensdagmiddag) een online bijeenkomst van 2 uur en de mogelijkheid voor een individueel gesprek. In een aangenaam tempo doorloopt u de belangrijkste aspecten van het stoppen met betaald werken en de doorstart naar een nieuwe levensfase.

Onder begeleiding van onze ervaren Pensioen in Zicht trainers en via een videoverbinding bieden we u een afwisselend programma, met inhoudelijke informatie en ruimte voor onderlinge uitwisseling en verdieping.

Elke online bijeenkomst is een afwisseling van theorie, reflectiegesprekken, groeps- en individuele opdrachten. De ontmoeting staat centraal in deze cursus. Om te ondervinden wat andere mensen in deze levensfase ambiëren wordt deels gewerkt in kleinere samenstellingen.

Het thema materiële situatie bieden wij aan als Webinar. Onze deskundigen op het gebied van financiën en nalatenschap geven een korte inleiding en gaan in op de vragen die u -in de chat- over deze onderwerpen heeft.

Een coachgesprek (individueel; doet uw partner ook mee, dan kiest u of u dit samen met uw partner doet) en een intervisiebijeenkomst zijn onderdeel van deze cursus.

U volgt de cursus alleen of samen met uw partner vanuit huis. Wanneer u de cursus samen met uw partner volgt is het aan te raden ieder met een eigen laptop deel te nemen. Zo kunt u in de verschillende kleinere groepen uw eigen thema’s inbrengen.

De online cursus vindt plaats op 5 aaneengesloten werkdagen op de volgende tijden:

maandag 10:00 - 12:00 14:00 - 16:00
dinsdag 10:00 - 12:00  
woensdag 10:00 - 12:00  
donderdag 10:00 - 12:00 coachgesprekken
vrijdag 10:00 - 12:00 coachgesprekken

 

 

Locatie

U volgt de cursus thuis via een videoverbinding op uw persoonlijke laptop. Pensioen in Zicht Online wordt aangeboden via Zoom. Na inschrijving ontvangt u van ons instructies hoe u met deze applicatie kunt werken.

Duur

Deze cursus duurt 5 dagen.
U heeft het meest aan deze Pensioen in Zicht-cursus als u deze ongeveer 6 maanden voor uw pensionering volgt.

Volgt u de cursus graag vanuit uw eigen huis, kies hem hier!


.