Medezeggenschap OR advies arbeidsvoorwaarden

Informatie
  • Advies
  • Op maat
  • Op aanvraag
Informatie aanvragen

De OR krijgt steeds vaker een grotere rol bij afspraken over arbeidsvoorwaarden. Dit kan op collectief niveau (via een cao) of op organisatieniveau (via een AVR oftewel arbeidsvoorwaarden regelement).

In beide gevallen en met name bij een AVR, als u zelf de onderhandeling met uw bestuur doet, is het essentieel om als OR te weten dat de afspraken aan alle wettelijke regelgeving voldoen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat alle thema’s goed worden geborgd. 

In samenspraak met u als OR kunt u met de Odyssee-adviseur bepalen wat een goed (eind)resultaat is voor alle functieniveaus. De Odyssee-adviseur adviseert u deskundig tijdens de arbeidsvoorwaarden onderhandelingen om te kijken of er geen stappen worden overgeslagen en of de afspraken aan alle wettelijke eisen voldoen.

Ook kunt u er voor kiezen dat de OR-adviseur de onderhandelingen voor u als OR voert. Het kan uit verschillende overwegingen soms het beste zijn dat een derde partij deze onderhandelingen doet. De Odyssee-adviseur voert dan als ‘geduchte onderhandelingspartner’ op een constructieve en opbouwende manier de onderhandelingen met uw bestuurder.

Bent u benieuwd wat wij als Odyssee Medezeggenschap voor u kunnen doen? Stel vrijblijvend uw vraag via onderstaande button-knop.