Training: Grip op de begroting van uw organisatie

In het kort

Inzicht hebben in de cijfers van de organisatie is belangrijk om als OR om invloed uit te oefenen. Door deze cursus wordt het mogelijk om te bekijken of het aangekondigde beleid ook terug te zien is in de begroting.

Opzet programma

Inzicht hebben in de cjfers van de organisatie is belangrijk voor een ondernemingsraad om invloed uit te kunnen oefenen op financiële keuzes en de beslissingen in de organisatie. Met name de begroting en de geplande investeringen lenen zich goed om de mening van de OR in te brengen, signalen af te geven of suggesties te geven. In de begroting staat namelijk het organisatiebeleid voor het komende jaar beschreven.

Het programma van deze themadag is zo opgezet dat het mogelijk wordt om na afloop als OR te beoordelen of de begroting van de organisatie reëel is in vergelijking met de resultaten van het afgelopen jaar. Daarnaast leer je als OR te bekijken of het aangekondigde beleid ook daadwerkelijk terug te zien is in de begroting. Zo kan je als OR vroegtijdig betrokken raken bij voorgenomen besluiten. Aan bod komt:

  • Wat kan de OR met een begroting?
  • Wat zijn de rol en rechten van de OR met betrekking tot de begroting
  • Welke financiele termen moet ik als OR kennen
  • Hoe lees ik een begroting?

Voor wie

Voor OR-en, andere medezeggenschapsorganen en leden van financiële commissies die begrotingen willen leren lezen of deze kennis willen opfrissen om zo meer grip en invloed willen krijgen op de financiële en strategische besluitvorming binnen hun organisatie.

Locatie

De themadag Grip op de begroting van uw organisatie is op maandag 11 februari 2019 op Landgoed Zonheuvel in Doorn; centraal gelegen in het land en makkelijk te bereiken voor iedereen.

Voorbereiding

U haalt het maximale uit deze themadag als u een kopie meeneemt van de jaarrekening, begroting, meerjarenraming of kwartaalrapportages. Handig - maar niet noodzakelijk - is het als u een exemplaar van de Wet op de ondernemingsraden bij u heeft. Bijvoorbeeld het boekje ‘Inzicht in de ondernemingsraad’.

Lengte

De themadag duurt één dag waarbij de indeling als volgt is:  
09.45 uur: aankomst en ontvangst   
10.00 uur: aanvang ochtendprogramma   
12.30 uur: lunch (inclusief) 
13.30 uur: aanvang middagprogramma   
16.00 uur: einde dagprogramma

Gedurende de dag pauzeren we kort voor koffie en thee.

Eindresultaat

Aan het einde van deze themadag: 

  • kent u de belangrijkste begrippen die in financiële stukken worden gehanteerd
  • weet u waarom inzicht in de begroting van de organisatie zo belangrijk is voor uw als ondernemingsraad
  • begrijpt u de begrotingscyclus
  • kent u de financiële stukken die in de begrotingscyclus een rol spelen
  • kunt u de begroting van uw eigen organisatie lezen en begrijpen
  • weet u wanneer en hoe u de begroting van de organisatie het beste kunt beinvloeden

Eenmalige ACTIE

Naast dat u van deze eenmalige training meerdere jaren plezier heeft, ontvangt u door alleen maar deel te nemen aan deze training GRATIS een kortingsvoucher t.w.v. € 100,00.
Lees hier meer over.

Investering

Voor een investering van 349,- exclusief BTW krijgt u de mogelijkheid om de strategische rol van uw ondernemingsraad goed uit te oefenen.

Vergroot uw (financiele) invloed als OR en kies voor deze themadag door u hier In te schrijven! (en verdien direct uw eerste € 100,00 voucherkorting)

Odyssee Medezeggenschap: Eigenzinnig, Onafhankelijk, Verbindend