OR-advies Medezeggenschap

Ons OR-advies ontvangt u op de manier waar op u dat wilt en kan op verschillende manieren vorm krijgen. Door met u te ‘sparren op inhoud’ belichten wij op een deskundige manier, van verschillende kanten, een thema waardoor u uw mening kunt vormen over allerlei onderwerpen.

Onze ervaren en gespecialiseerde OR-adviseurs hebben expertise in zo mogelijk alle beleidsvelden. Thema’s waar wij vaak als OR-adviseur door organisaties worden gevraagd en waar wij met onze expertise toegevoegde waarde leveren, zijn onder andere:

Wat is de kubus van slimmere OR-Inspraak?

(ontdek het HIER)

Odyssee ARBO-adviseur

  • Traject afhankelijk

De adviseur kijkt met u mee bij vraagstukken over goede omstandigheden op het werk voor alle medewerkers. Doel is Veiligheid, Gezondheid, Welzijn en Milieu in effectief ARBO-beleid om te zetten.

Lees meer

Als OR invloed vergroten

  • Traject afhankelijk

Met dit OR-advies wordt u zo begeleid dat u meer kennis van zaken kunt krijgen van uw organisatie, van wat er bij collega’s speelt, kunt u een (nieuwe) visie vormen en deze bij uw directie verdedigen.

Lees meer

Vernieuwing of opstarten OR

  • Traject afhankelijk

Een gespecialiseerde OR-adviseur helpt u als OR om uw inspraak te vernieuwen, meer betrokkenheid van medewerkers te krijgen of als u een eerste, passende vorm van inspraak wilt organiseren.

Lees meer

OR-Advies bij toepassen WAB

  • Traject afhankelijk

De WAB wordt ‘het nieuwe arbeidsrecht’ genoemd, omdat deze wet de nieuwe standaard is voor de komende jaren. Onze OR-Adviseur begeleidt u bij invoering van de wet in uw eigen organisatie.

Lees meer

Ondersteuning bij outsourcing

  • Traject afhankelijk

Met dit OR-advies wordt u zó ondersteund en begeleid zodat u als OR positieve en impactvolle invloed kunt krijgen op de gevolgen van de reorganisatie voor de medewerkers.

Lees meer

OR invloed bij reorganisatie

  • Traject afhankelijk

De OR-adviseur gaat samen met de OR een goed doordacht advies ontwikkelen waarbij er specifiek wordt gekeken naar de voordelen voor de medewerkers en de organisatie.

Lees meer

Werkwijze Odyssee bij OR-advies

Met onze kenmerkende werkwijze kan Odyssee Medezeggenschap als kwaliteitsspeler garanderen dat ons OR-advies volledig rondom uw vraagstelling wordt gevormd. Dit blijkt ook uit de waardering van onze klanten: deze ligt al jarenlang ruim boven de 8!

Hoe wij dit doen? Na ons eerste (meestal) telefonisch contact, gaat de OR-adviseur naar de OR om te horen waar u als OR tegen aanloopt of wat er speelt. Samen met u wordt bepaald welke ondersteuning de OR wenst.

Op basis van dit gesprek wordt er een voorstel geschreven met een omschrijving van de vraagstelling, de werkzaamheden van de OR-adviseur, een inschatting van tijd en de mogelijke investering. Na de keuze van de OR gaat het OR-adviestraject van start.

En na afloop inventariseren wij of onze dienstverlening het resultaat heeft opgeleverd wat de OR van te voren van ons had verwacht. Méér dan 80% van onze klanten beveelt ons aan!

Vertel mij hier meer over
Verder lezen
Toon minder