Michèl van Doorn

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit en een pragmatische en gestructureerde aanpak.

Adviseur Ondernemingsraad en Medezeggenschap 
(SCOOR/RMZO-geregistreerde MZ-opleider)

"Als adviseur begeleid ik ondernemingsraden bij reorganisaties, fusies en overnames, maar bijvoorbeeld ook in trajecten over wijzigingen in arbeidsvoorwaarden. Met ruim 20 jaar ervaring, ben ik niet alleen een volwaardige gesprekspartner voor de ondernemingsraad, maar ook voor directie en HR.

Daarnaast geef ik trainingen in alles wat een relatie heeft met medezeggenschap. Dat kunnen inhoudelijke onderwerpen zijn, zoals de Wet op de Ondernemingsraden, financiën, strategisch beleid, arbeidsrecht en HR, maar ook vaardigheden als vergaderen en onderhandelen of teamvorming. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit en een pragmatische en gestructureerde aanpak.

Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en heb aanvankelijk gewerkt als accountant. Die achtergrond benut als ik nu als het om organisatorische of financiële zaken gaat. Ik vind het interessant om te zien hoe uiteenlopende mensen als één organisatie kunnen samenwerken. En hoe dat per organisatie verschilt. Ik werk dan ook graag met mensen uit diverse sectoren, bijvoorbeeld in de zakelijke dienstverlening, bij productiebedrijven, in de zorg of bij de overheid.

In mijn vrije tijd maak ik graag meubels. Ik heb er diverse opleidingen in gevolgd, waar ik bijvoorbeeld veel geleerd heb over materiaalkeuze en het maken van verbindingen."

Laatste artikelen van Michèl

Kennis
Haast geboden voor de OR bij invoering van de WAB Verder lezen
Kennis
7 tips om als OR grip te krijgen op de organisatie-begroting Verder lezen
Kennis
Waar toetst de OR de nieuwe Privacywetgeving (AVG) op? Verder lezen