Erik Klerks

Mijn ambitie ligt bij het optimaal laten functioneren van mensen in organisaties om zo gezamenlijk de geformuleerde doelen te realiseren.

OR-trainer & adviseur medezeggenschap en Manager medezeggenschap 
(SCOOR/RMZO-geregistreerde MZ-opleider)

Van oorsprong heb ik een technische achtergrond MTS Weg- en Waterbouw. Daarna veel geleerd tijdens een opleiding tot maatschappelijk/inrichtingswerker. Ten slotte een universitaire studie opleidingskunde afgerond met specialisatie bedrijfsopleidingen en veranderingsmanagement. 

Mijn ambitie ligt bij het optimaal laten functioneren van mensen in organisaties om zo gezamenlijk de geformuleerde doelen te realiseren. Zorgen dat aanwezige kwaliteiten van medewerkers worden benut, dat er vanuit de dialoog besluitvorming wordt vormgeven waarin toegevoegde waarde leveren centraal staat. Mijn ambitie ligt daarnaast bij het leveren van een bijdrage aan het optimaal vormgeven van medezeggenschap binnen organisaties, samen met alle stakeholders.

Als trainer hoor ik van mijn klanten terug dat ik resultaat gericht ben, goed kan analyseren dus goed inspeel op hun vragen en groepsprocessen herken en deze naar tevredenheid kan begeleiden. In de functie als manager werk ik vanuit het concept van inspireren, mobiliseren, waarderen en reflecteren. 

In de zomer maak ik lange, meerdaagse tochten in Europa. Waarbij de reis belangrijker is dan de aankomst. Tijdens deze tochten laat ik mij verrassen door het landschap of door de mensen die ik ontmoet. Ik kan hierdoor mijn hoofd leeg maken en nadenken over de komende periode; om nieuwe ambities te formuleren die weer nieuwe uitdagingen vormen en mij richting geven voor wat betreft mijn eigen ontwikkeling."

Erik is een all round Medezeggenschapstrainer en -adviseur en is daarnaast gespecialiseerd in:

 

Laatste artikelen van Erik

Kennis
Soms moet een OR op gang worden geholpen! Verder lezen
Kennis
Anders doen en denken: 4 rollen voor een OR Verder lezen
Kennis
Veranderen van de traditionele OR-rol is écht noodzakelijk Verder lezen