Alberthe te Brake

Bij medezeggenschap draait het steeds om de vraag: wat is goed voor de organisatie én voor de medewerkers?

OR Trainer & adviseur ondernemingsraad, medezeggenschap

"Ik heb arbeids- en organisatiepsychologie gestudeerd. Ik had een leuk afstudeerproject bij een producent van houten meubelen, die in een groot verandertraject zat. Dat heeft erin geresulteerd dat ik er ben gaan werken.

Ik wilde het liefst aan de slag als adviseur, maar startte eerst binnen personeel & organisatie. Later heb ik ook bedrijfskunde gestudeerd. Mijn vakgebied is uiteindelijk medezeggenschap geworden. Bij medezeggenschap draait het steeds om de vraag: wat is goed voor de organisatie én voor de medewerkers? Dat is een afweging die een ondernemingsraad anno nu steeds moeten maken.

Ik heb prachtig werk. Het is afwisselend, het heeft een praktische kant en je hebt altijd met mensen te maken. Ik probeer mensen er ook steeds bewust van te maken dat de organisatie méér is dan alleen de vierkante meter waar op ze werken.

Op de foto sta ik met een kleurige bril. Een bril helpt je om dingen van dichtbij goed te kunnen zien of juist van veraf. Daarom symboliseert een bril voor mij het op verschillende manieren kijken naar een probleem of vraagstuk. Dat is nodig voor het vinden van een goede oplossing."