Kubus van slimmere OR-Inspraak

Met betere inspraak maakt u als OR een positiever verschil op de beslissingen in uw organisatie. Dat is voor de meeste OR-en ‘makkelijker gezegd dan gedaan’ want hoe doe je dat? Worstelt u wel eens met de vraag hoe u als OR meer impact krijgt; in minder tijd?

Uit onderzoek blijkt dat u met een juiste aanpak, in 5 stappen betere en slimmere OR inspraak krijgt. Hoe dat kan? Wij noemen het de Kubus van slimmere OR inspraak

Via onderstaande stappen leest u hoe u uw invloed aanzienlijk kunt vergroten. 
Check wáár u zich nog kunt ontwikkelen om meer invloed en inspraak op organisatie-beslissingen kunt te krijgen:

Stap 1: Communicatie

Weet als OR verschillende technieken in te zetten:

Weet u op het juiste moment wat u het beste kunt zeggen (of juist niet) om uw punt over te brengen. Maak beter uw redenen en meningen duidelijk en lees hier om de juiste techniek en vaardigheden in te zetten.

Communicatie

(klik hier)

Stap 2: Beter Advies

Leer een beter OR-Advies te geven in minder tijd:

Hierdoor kunt u in uw beperkte tijd toch eerder 'gehoord' worden door uw bestuurder. Hierdoor vergroot u uw inspraak als OR aanzienlijk! Ontdek hier hoe u een Beter Advies met invloed en gevolgen geeft.

Beter_Advies

(klik hier)

Stap 3: Samenwerken

Investeer in uw eigen OR-organisatie:

Als u weet wat de kracht is van uw mede OR-leden en waar de zwakke punten zitten, is dit belangrijke onderdeel van het goed met elkaar kunnen opschieten. Ook weten wat bijvoorbeeld de ‘rode lap’ van uw bestuurder is, helpt bij een goede samenwerking. Als de (samen)werking nog wel een 'boost' kan hebben, ontwikkel uw OR dan tot een dynamisch team en verbeter de samenwerking hier!

Samenwerken

(klik hier)

Stap 4: Kennis

Weet de (WOR) Wetgeving gericht in te zetten:

Kunt u de WOR met een duidelijk doel voor ogen in zetten? Heeft u eerder een training gevolgd toen u als OR-lid begon of mag uw kennis wel een opfrisbeurt gebruiken? Aarzel niet als u hier over twijfelt; verrijk uw (basis)kennis en maak hier een (nieuwe) goede start!

Kennis

(klik hier)

Stap 5: OR-Visie

Hanteer een eigen OR-agenda:

U kunt meer bereiken als u een visie heeft op hoe uw organisatie er uit zou moeten zien en welk beleid gevoerd zou moeten worden. Het is belangrijk om eigen inhoudelijke (beleids)prio's te hebben. Geen nood als u dit (nog) niet heeft, wij ontwikkelen dit graag samen met u.
Klik hier voor een eigen OR-visie en -agenda

OR-Visie

(klik hier)

Slimmere OR-Inspraak

Bent u minder sterk op (één van) deze vijf onderdelen of kan uw OR zich nog wel ontwikkelen op een aantal vlakken van de Kubus van slimmere OR-Inspraak? Aarzel dan niet om hieronder een vrijblijvende (bel)afspraak te maken, om te onderzoeken welke aanpak het beste bij uw situatie past. Ook is een op maat-gemaakte training mogelijk waarbij alle onderdelen uitgebreid worden uitgelegd:

Slimmere OR-Inspraak

(vraag hier info)

Vraag vrijblijvend de scan aan hoe u uw inspraak en invloed kunt vergroten: info@odyssee.nl