Kernkwadrant gecertificeerd

Het Kernkwadrant is ontwikkeld door Daniel Ofman. Het Kernkwadrant is een geregistreerd model dat ruime bekendheid heeft in Nederland en daarbuiten. Het kent vele toepassingsmogelijkheden bij individuele begeleiding, samenwerking, teamontwikkeling, conflicthantering, personeelsgesprekken, coachingstrajecten en cultuurveranderingstrajecten. Het kan daarnaast bij uitstek worden ingezet voor duurzame organisatie ontwikkeling.

Kernkwaliteiten

Ieder mens is geboren met een aantal kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten ‘kleuren’ als het ware alles wat je doet en ziet. Het verschil tussen kwaliteiten en vaardigheden is vooral dat kwaliteiten van binnenuit komen en vaardigheden van buitenaf zijn aangeleerd.

Kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie

Bij elke kernkwaliteit krijg je drie cadeautjes: je valkuil, je uitdaging en je allergie. Het kernkwadrant helpt je balans te vinden tussen je kwaliteiten en je uitdagingen. Je uitdaging helpt je uit je valkuil te blijven. Daarbij kun je het meeste leren over jezelf van mensen waarvoor je het meest allergisch bent, want die hebben juist teveel van wat jij nodig hebt. Samen vormen je kwaliteit, valkuil, uitdaging en allergie het kernkwadrant.

Duurzame ontwikkeling

Het gebruik van het kernkwadrant bij duurzame ontwikkeling wil zeggen dat er gelijktijdig wordt gewerkt aan de inhoud (de Het-wereld), de wijze waarop deze tot stand komt (de Wij-wereld) en de manier waarop individuen zich ermee verbinden (de Ik-wereld). Met het kernkwadrant kan de Ik-wereld en de Wij-wereld verkend worden en zo duurzame ontwikkeling worden gefaciliteerd.

Kernkwadrant

Het kernkwadrant is een prachtig hulpmiddel om je kernkwaliteiten te onderzoeken. Uniek aan het kernkwadrant is dat het bij de start ‘leeg’ is en je het mag vullen met je eigen woorden. Het moedigt reflectie aan. De uitkomst van al deze modellen kan input zijn voor reflectie met kernkwadranten van anderen. Bij het gebruik van het Kernkwadrant wordt er vanuit gegaan dat integraal waarnemen een voorwaarde is voor blijvende resultaten en duurzame ontwikkeling.

Gecertificeerd Kernkwadrant trainer

Onze Gecertificeerd Kernkwadrant trainer is: Ron Wassenaar.

Bekijk hier de training die wordt gegeven met deze methode.

 

Odyssee Medezeggenschap: Eigenzinnig, Onafhankelijk, Verbindend