Introductie-ochtend WAB

In het kort

Per 1 januari gaat de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in. Deze wet wordt de nieuwe standaard voor de komende jaren. In de introductie-ochtend WAB wordt uitgebreid stil gestaan bij de impact van de WAB zodat u als OR uw mening kunt vormen over hoe u met de WAB om moet gaan in uw eigen organisatie.

Opzet programma

Over een paar maanden zal de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) ingaan. De WAB wordt ook wel ‘het nieuwe arbeidsrecht’ genoemd, omdat deze wet de nieuwe standaard wordt voor de komende jaren. In de introductie-ochtend WAB wordt uitgebreid stil gestaan bij de gevolgen van de WAB en wat precies de verschillen zijn met het huidige arbeidsrecht.

In de introductie-ochtend WAB krijgt u van onze gespecialiseerde OR trainer, die verbonden is aan het 'Centrum voor Arbeidsmarkt Innovatie' uitgebreide informatie over wat er gaat veranderen en kunt u zich – onder begeleiding van onze OR trainer –  een mening vormen over hoe u met de komst van de WAB in uw eigen organisatie om kunt gaan.

Voor wie

De introductie-ochtend WAB is voor alle OR-leden bijna ‘noodzakelijke’ kost omdat de WAB over het nieuwe arbeidsrecht gaat. Iedere ondernemingsraad krijgt dan ook met de gevolgen van de invoering van de WAB te maken omdat het effect heeft op het aanstellingsbeleid van hun organisatie. Met de introductie-ochtend kunt u zich als OR-lid actief een eigen mening vormen over de gevolgen van de WAB voor uw organisatie. Daarnaast is de introductie-ochtend WAB goed aan te bevelen voor OR-leden die binnenkort te maken krijgen met een (geplande) reorganisatie.

Locatie

De introductie-ochtend WAB wordt gehouden op Landgoed Zonheuvel in Doorn; centraal gelegen in het land en daarom eenvoudig te bereiken.

Voorbereiding

Er zijn voor de introductie-ochtend WAB geen voorbereidingen nodig.

Lengte

  • 09.45 uur: inloop en ontvangst
  • 10.00 uur: aanvang introductie-ochtend WAB
  • 12.00 uur: afronding en eventueel napraten

(Gedurende de ochtend pauzeren we kort voor koffie en thee)

Eindresultaat

Aan het einde van deze introductie-ochtend : 

  • Weet u als OR-lid welke wijzigingen in het arbeidsrecht van kracht worden per 1 januari door komst van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB);
  • Weet u als OR-lid wat uw positie en rol als ondernemingsraad is bij invoeren en of wijzigen van het aanstellingsbeleid in uw organisatie naar aanleiding van de invoering van de WAB;
  • Kunt u als OR-lid (pro)actief in overleg gaan over het aanstellingsbeleid in uw organisatie.

Investering

De investering voor deze unieke introductie-ochtend WAB bedraagt € 275,-. Wees er snel bij en schrijf u NU in via onderstaande knop, want VOL = VOL!

(VOL = VOL)