Ervaringen van deelnemers PiZ

"Ik kreeg het aanbod van mijn werkgever om samen met mijn vrouw de cursus “Pensioen in Zicht” te volgen. Nou heb ik in mijn werkzame leven niet alleen veel cursussen en trainingen gevolgd, maar ook gegeven, dus voegt het nog wat toe zo’n weekje voor oudere mensen? (waartoe wij natuurlijk niet behoren). Wilden we in eerste instantie maar melden, dat het wellicht niets voor ons zou zijn, maar hebben we toch maar eens informatie opgevraagd bij Odyssee….
Voor degenen die op het punt staan om met pensioen te gaan is ons advies om zeker te gaan en het helemaal onbevooroordeeld open te stellen voor het aanbod in de cursus “Pensioen in Zicht”. Het feit dat de groep bestaat uit aanstaande gepensioneerden uit verschillende bedrijven maakte het inspirerend. Aarzel niet en maak gebruik van de mogelijkheid als je werkgever die biedt."
Erna en Wim Kremers, Rabobank (5-daags)


Wij leerden de verschillende mensen op een leuke, verrassende  manier kennen. Al wandelend kwamen verschillende onderwerpen aan de orde, behalve het werk! Dat was heel goed, want zo leerde je ook de mensen op een andere manier kennen.
Een pluspunt van de cursus is de privacy. Je moest voor jezelf m.b.t. bepaalde onderwerpen allerlei gegevens opschrijven en na afloop,  als je wilde ging  je in gesprek met een of meerdere  andere cursisten, - dus niet in de hele groep. Dit vonden de meeste deelnemers een prettige manier.
Ik vond het een fijne cursus die ik niet had willen missen. Diverse handreikingen gekregen hoe met bepaalde zaken om te gaan."
Antoine Brons en partner, Politie (3-daags)


"Ik heb in de afgelopen dagen heel veel geleerd en veel stof tot nadenken meegekregen! Ik weet zeker dat wat ik tijdens deze cursus geleerd heb, me gaat helpen om de tijd na mijn pensioen zinvol in te vullen.
Mijn voornemen is wel om nu al meer te gaan bewegen, want ik ben me rot geschrokken die ochtend dat we van alles rondom gezondheid deden!"
Yvonne, (singles 3-daags)


"Deze week naar de "Pensioen in Zicht" cursus geweest, was zeer intensief, lange dagen, maar o zo de moeite waard. Deels een vakantiegevoel omdat we in een hotel zaten dus het natje en het droogje werd verzorgd. 
Alle aspecten kwamen aan bod; kwaliteit van leven, gezondheid van lichaam en geest, een voedingsdeskundige als gastdocent ,maar ook een financieel adviseur en een medewerker van een notarisbureau kwamen uitleg geven over de toekomst van je financiën, je testament / erfzaken en belastingzaken.
We hebben ook aandacht besteed aan sociale relaties, hobby's en vrije tijd enz enz.

We hebben ook genoten van andere stellen die er waren, 10 die met pensioen gingen met partner.
Was een erg leuke club bij elkaar, de klik was er al vanaf de kennismaking. Je leert echt wat de toekomst je zou kunnen brengen, voordelen maar ook de valkuilen die er zeker ook kunnen komen.
Ik wil langs deze weg laten weten dat we echt genoten hebben, en het iedereen willen aanraden."
Jeanne en Jos Laarakkers, Mars (5-daagse fijnproevers)


"De cursus was in een goed hotel op Texel. Zeer geschikt om na zoveel jaar overheidsdienst weer wat aan te sterken. 
Ouder worden gaat vanzelf, maar er zijn volop valkuilen die je slecht ziet, want ook je ogen gaan achteruit. Wat wordt het straks? Het kan alle kanten op. Flierefluiten of tobben. Alles is mogelijk.
Een fysiotherapeut liet zien hoe je nog een beetje swing kunt houden in een steeds strammer wordend lijf. Geregeld matig intensieve inspanning is het beste. Maar wat is matig intensief? ,,Je moet wel zweet voelen”, zei hij. Dat vond ik een mooi, concreet criterium.        
Gerard Kessels en partner (5 daagse Texel)


"Omdat ik mij vooraf geen doel gesteld had kwam ik in eerste instantie nergens. Toch begon het halverwege de week te dagen, vooral door de onderlinge contacten. Tegen het einde van de week werd ik echt enthousiast. Pas na thuiskomst en door gesprekken met vrienden, kinderen en collega's, vielen de losse elementen op hun plek en vond de verdieping plaats. Het was dus behoorlijk veel waardevoller dan ik gedurende de week dacht".  
Ron van Asselt, UWV, (5-daags Singles)


"Het was een bijzondere ervaring om met mede (lot)genoten afkomstig van alle hoeken uit Nederland samen drie dagen in de natuur te zijn. Wij hebben dagelijks ongeveer 15 km gewandeld en veel mooie plaatsen gezien waarvan ik van te voren niet besefte dat deze op nog geen 10 km van ons bedrijf bestonden. De nadruk tijdens deze drie dagen lag op het wandelen en minder op de theorie. In drie dagen leer je elkaar bijzonder goed kennen en is er een hechte band ontstaan. Iedereen die in de toekomst een Pensioen in Zicht cursus gaat volgen, raad ik de wandeldriedaagse van harte aan!"
Peter van de Nieuwenhof, Lincoln Smitweld BV, (3-daagse Wandelcursus)